Будівництво

Дата: 28.11.2018 10:51
Кількість переглядів: 490

 

АДМІНПОСЛУГИ БУДУТЬ НАБЛИЖЕНІ ДО ЖИТЕЛІВ
Одне із перших повноважень, яке передали об’єднаним територіальним громадам, це право надання адміністративних послуг, а для цього відкриття ЦНАПів. Щоб отримати довідку, дозвіл, оформити певні документи іноді доводиться витрачати багато часу, сил, а врешті і здоров’я, а ще часто наражатися на бюрократію та нерозуміння чиновників. Щоб уникнути всіх цих неприємних речей і створюються ЦНАПи. То що ж таке ЦНАП? Розшифровується абревіатура, як Центр надання адміністративних послуг. Розпочали активно розвиватися ЦНАПи із 2013 року. Головна мета створення сервісу – якість, доступність, висока швидкість обслуговування. Алгоритм роботи наступний – людина дає запит до системи і вже сам ЦНАП повинен надати всю необхідну інформацію з реєстрів. Робота ЦНАПу може стосуватися будь-якої сфери нашого життя: торгівлі, відносин, архітектури та містобудування, благоустрою, соціального захисту.

Фото без опису
На даний час особливо популярні послуги щодо призначення житлових субсидій і державних допомог, видачі посвідчень певним пільговим категоріям громадян, видача документів на отримання паспорта громадян України для виїзду за кордон і паспорта у формі ID-картки, оформлення свідоцтва на право власності на нерухомість чи земельну ділянку, державна реєстрація фізичної особи – підприємця, транспортного засобу,реєстрація місця проживання особи та багато іншого.
Об’єднавшись у територіальну громаду, серед іншого, адміністрація намагається спростити життя своїх громадян і через влаштування роботи такого ж адміністративного центру у громаді. Поступова передача повноважень у громаду дозволяє це забезпечити в повній мірі. Тому кошти інфраструктурної субвенції, які нещодавно надійшли, було вирішено витратити на капітальний ремонт адміністративного приміщення Студениківської сільської ради, де в подальшому планується розмістити ЦНАП. 

Фото без опису
Тривалий час ця частина приміщення не використовувалася, а дах потребував капітального ремонту, тому кошти субвенції було вирішено використати для ремонту адмінприміщення, заміни вікон, аби перенести службові кабінети працівників ради на другий поверх, а на першому обладнати ЦНАП, забезпечивши до нього доступ усім громадянам.

Фото без опису
Загалом інфраструктурна субвенція складає два мільйони 186 тисяч гривень. Завдяки проведенню тендеру і вибору нинішнього забудовника вдалося зекономити 240 тисяч гривень субвенції, які додатково будуть використані для ремонту першого поверху і приведенню його до вимог ЦНАПу. Кілька кабінетів будуть об’єднані у великий офіс, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» нам буде надано обладнання для робочих місць адміністраторів та реєстраторів, буде проведено навчання персоналу-майбутніх адміністраторів ЦНАПу для забезпечення найвищого рівня надання адмінпослуг населенню. 
У Центрі буде облаштовано п’ять робочих місць. Також у визначені дні тут буде здійснюватися прийом представниками регіональних відділень Держкомзему, Центру зайнятості , Пенсійного фонду і т.д.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь