ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ БЮДЖЕТ

Дата: 24.12.2018 15:24
Кількість переглядів: 385


Уже традиційно засідання сесії та виконкому Студениківської сільської ради було спільним і розпочалося із затвердження бюджету Студениківської громади на 2019 рік. 

Фото без опису
Доповідала із цього питання Тетяна Іванівна Крюкова - начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності. Доходи сільського бюджету визначено у сумі 51, 8 мільйона гривень, в тому числі доходи загального фонду у сумі 50, 4 мільйони, спецфонду 1, 34 млн. Видатки сільського бюджету у сумі 51, 8 мільйона, видатки загального фонду 42, 8, а спецфонду – 9, 1. Також до бюджету запланована освітня субвенція 9, 7 млн. грн. медична – 2,6 млн., додаткова дотація – 1,5 млн., субвенція особам із особливими освітніми потребами майже 42 тисячі, доступні ліки – 25,2 тисячі гривень. Вільні залишки на 1 січня 2019 року становить близько 9 мільйонів, бюджет розвитку 7 мільйонів - це ті кошти, які за рішенням депутатів можуть бути використані на капітальні видатки. Голова ОТГ закликала старост та депутатів працювати над проектами для виділення коштів на певні об’єкти. Бюджет формувався на основі подань старост старостинських округів із врахуванням потреб громади, функціонування та покращення матеріально-технічної бази існуючих закладів освіти, медицини, культури, спорту та соціального захисту. Фінансування буде проводитись через прийняття окремих програм. Значні кошти будуть спрямовані на благоустрій, обслуговування вуличного освітлення більше 500 тис, ямковий ремонт доріг -2,3 млн. грн.: Сомкова Долина – 127 тис. грн., Козлів – 695,7 тис. грн.; Студеники – 669,7 тис.грн.; Соснова – 505,5 тис. грн.;Переяславське – 386,7 тис. грн..
Фото без опису
Гостро стояло питання енергоефективності, про що наголосив Олександр Мостіпан, який зазначив, що сьогодні це вимога часу. Громада може використовувати для цього сухостій, так як має величезні резерви. Наразі у громаді на альтернативне паливо переведено школу у селі Студеники, адмінприміщення сільської ради, школу у селі Переяславське, але досі не модернізовано дошкільні заклади у селі Студеники та Переяславське. Це заплановано зробити уже у наступному році. Після серйозної дискусії депутати погодилися із аргументами засновника Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександра Мостіпана щодо використання для економії коштів такий інструмент, як тимчасове тримання коштів на депозиті, поки готуються проекти, проходять тендери і погодження. Наразі раніше розміщені на депозитах кошти уже повернені у громаду із прибутком. Він також наголосив на необхідності конкретного визначення вулиць для асфальтування. У продовженні розмови Марія Олександрівна Лях запевнила, що у 2019 році громада розпрощається із газом. 
Виступили на сесії також представники районного військкомату із проханням затвердити Програму фінансування і забезпечення військового обліку та підтримати у належному стані бомбосховище, яке знаходиться у підвальному приміщення Будинку культури с. Студеники, бо неприпустимо, що у ньому знаходиться кафе. На ці потреби військові просять близько 130 тисяч. Депутати працюватимуть над цією пропозицією. 
Депутат Сергій Григорович Адаменко запропонував передбачити у бюджеті поповнення книжкового фонду бібліотек, депутати це також пообіцяли врахувати у наступних програмах
Детальна інформація про розподіл коштів бюджету буде розміщена на сайті громади у десятиденний строк, як того вимагає законодавство України. Конкретно по кожному населеному пункту буде напрацьовано заходи і внесено до різних Програм. 
Депутати одноголосно підтримали запропонований бюджет громади на 2019 рік. 
Про виконання Програми соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради на 2018 рік, Програму соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради на 2019-2020 роки, про внесення змін до Програми благоустрою населених пунктів на 2018-2020 роки доповіла Віта Петрівна Козелецька – головний спеціаліст з регіонального розвитку. Зокрема, передбачено благоустрій центру села Соснова та капітальний ремонт вулиці Новоселицька. Щодо капітального ремонту доріг, оцінку потреби здійснить комісія, яка додатково їх об’їде. 
Розподіл вільних коштів буде проводитись у січні. Усі програми жителі громади зможуть завантажити та познайомитися з ними згодом на сайті громади за посиланням: http://studenykivska.gromada.org.ua/socialnoekonomichnij-r…/
Про внесення змін до рішення № 114-05-УІІ від 30.03.2018 року «Про затвердження програми відзначення державних, обласних, сільських та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед об’єднаною територіальною громадою с. Студеники, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2020 роки доповіла Усик В.Г.- провідний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення. Депутати затвердили перелік та фінансування проведення окремих свят по кожному населеному пункту, відповідно до пропозицій депутатів та старост. 
Також члени виконкому підтримали виділення коштів на поховання окремих громадян. 
Розглянуто лист Ощадбанку щодо закриття відділень, але остаточно крапку у цих питаннях не поставлено, депутати ще намагаються знайти вихід.
Депутати також одноголосно підтримали питання щодо розгляду клопотання ПАТ «Переяславський ЕКХП» про погодження передачі землі в суборенду, розгляд клопотання ПАТ «Переяславський ЕКХП» про внесення змін до договору про оренду землі. Це земельна ділянка на території ЕКХП, де буде будуватися гуртожиток на 200 місць. 
Розглянуто також 28 земельних питань, які підтримані депутатами.
Виділено одноразову матеріальну допомогу на лікування окремим громадянам, про що доповіла Лях М.О. – сільський голова.

Фото без опису
А на завершення Марія Олександрівна подякувала депутатам за роботу у першому спільному бюджетному році, а відзнаку «Людина року», яку вручила голові ОТГ редактор газети «Віник Переяславщини» Галина Карпенко просила вважати відзнакою всієї громади.
«У нас хороші, великі плани на наступний рік і ми їх реалізуємо», - підсумувала голова ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь