Кількість застрахованих осіб

Дата: 29.01.2020 12:31
Кількість переглядів: 370

Фото без опису

Прес-реліз від 15.01.2020 р.

 

У 2019 році кількість застрахованих сягла 12,5 млн осіб

 

Як інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, понад 12,5 млн працюючих є застрахованими особами та знаходяться під опікою Фонду соціального страхування України. Зазначені особи в разі настання страхового випадку в період роботи отримують від Фонду допомоги, страхові виплати, медичні і соціальні послуги.

Застрахованою у Фонді є кожна особа, яка сплачує, або за яку сплачується роботодавцем єдиний внесок, тобто всі працевлаштовані, самозайняті, ФОП, особи, що працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України в разі настання страхового випадку здійснює надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання. За наявності медичних показів фінансує проходження курсу реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних закладів. У разі нещасних випадків на виробництві або набуття професійних захворювань здійснює оплату лікування всіх прямих наслідків нещасних випадків, у разі часткової або повної втрати працездатності здійснює надання одноразової допомоги та щомісячних страхових виплат, фінансує періодичне санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, ліками та медичними виробами тощо.

Загалом упродовж 2019 року допомоги та страхові виплати від Фонду отримали понад 2,6 млн осіб.

Прес-реліз від 21.01.2020 р.

 

4394 працівники постраждали на виробництві у минулому році

 

Як повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, за підсумками 2019 року Фондом соціального страхування України зареєстровано 4 394 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві. Це на 411 осіб або 8,6% менше, ніж за підсумками 2018 року.

Водночас, кількість смертельно травмованих працівників зросла порівняно з 2018 роком на 60 осіб та становить 410 випадків.

Фонд здійснює для потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.

 

 

Прес-реліз від 29.01.2020 р.

 

Кабмін затвердив бюджет Фонду з видатками в 29 млрд грн

 

На засіданні 29 січня Кабінет Міністрів України затвердив бюджет Фонду соціального страхування України на 2020 рік, попередньо схвалений правлінням Фонду 26.12.2019. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Видатки Фонду у поточному році планово сягнуть 29,195 млрд гривень, з яких на матеріальне забезпечення (допомоги по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання) та соціальні послуги – 17,32 млрд грн; на страхові витрати потерпілим на виробництві і членам їх родин – 9,775 млрд грн; на страхові витрати на медичну і соціальну допомогу – 0,577 млрд грн та ін.

Дохідна частина бюджету з урахуванням залишку коштів на початок року визначена в розмірі 29,227 млрд гривень.

Минулоріч на Київщині виявлено 328 необґрунтовано виданих (продовжених) листків непрацездатності

 

Минулого року фахівцями відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено 25 планових та 137 позапланових перевірок закладів охорони здоров’я Київської області з питань обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності застрахованим особам, у тому числі 4 перевірки за участі представників Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації. Під час перевірок проаналізовано понад 7,3 тис. листків непрацездатності.

За результатами перевірок виявлено 328 необґрунтовано виданих (продовжених) листків непрацездатності загальним терміном 2451 календарний день.

До закладів охорони здоров’я Київщини по необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності підготовлено та надіслано 167 претензій на загальну суму 249089 гривень для відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду. Всього Фонду соціального страхування України за результатами перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності за зазначений період відшкодовано 177156 гривень.

Також попереджено виплати по 13 необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності загальним терміном 160 календарних днів на загальну суму в 72010,00 гривень.

Фахівці відділу взяли участь у роботі 53 засідань обласних медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядалися питання щодо продовження лікування тривалохворіючим застрахованим особам з видачею (продовженням) листків непрацездатності або встановленням факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь