Фінансування лікарняних

Дата: 07.02.2020 14:58
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

05.02.2020

Олена Дума: наведення ладу у фінансуванні лікарняних є першочерговим завданням Фонду

Пріоритетні завдання для забезпечення безперебійної роботи Фонду соціального страхування України та збільшення ефективності функціонування системи соцстрахування обговорили сьогодні, 05 лютого, на селекторній нараді під головуванням директора виконавчої дирекції Фонду Олени Думи. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Участь у заході взяв заступник Міністра соціальної політики, голова правління Фонду Олег Коваль, заступники директора та керівники управлінь виконавчої дирекції Фонду, начальники управлінь в областях і місті Києві.

Олена Дума акцентувала увагу керівників структурних підрозділів Фонду на пріоритетному забезпеченні стабільності виплат допомог по тимчасовій втраті працездатності застрахованим особам.

«Наше спільне завдання – забезпечити безперебійну та добросовісну роботу. Першочерговим є наведення ладу у фінансуванні лікарняних: необхідно організувати належну роботу щодо перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності і розрахунків їх сум. Зокрема, має бути налагоджена ефективна співпраця із закладами охорони здоров’я з метою недопущення зловживань у видачі лікарняних», – зазначила директор виконавчої дирекції Фонду Олена Дума.

Олег Коваль зазначив, що наразі Фонд очікує відповіді від Рахункової палати України щодо здійснення заходів державного зовнішнього фінансового контролю (аудиту) діяльності Фонду соціального страхування України.

Також заступник Міністра соціальної політики підкреслив, що найближчим часом в Україні буде впроваджено систему електронних лікарняних, проект відповідної постанови Уряду наразі передано на погодження центральних органів виконавчої влади.

05.02.2020

На лікарняні та декретні направлено 1,286 млрд грн

З початку 2020 року для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам Фондом соціального страхування України направлено понад 1,286 млрд гривень. Видатки на оплату матеріального забезпечення профінансовано за заявами-розрахунками, поданими страхувальниками по 13 січня 2020 року включно. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

«Забезпечення своєчасного здійснення усіх виплат за соціальним страхуванням є нашим головним пріоритетом. Наразі ми працюємо не лише над пришвидшенням фінансування видатків за цим напрямом, але й над зміною підходів загалом – зокрема, вже найближчим часом запрацює електронний лікарняний, – говорить директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Олена Дума. – На цей рік видатки за напрямом матеріального забезпечення збільшено на 1,94 млрд гривень, загалом на лікарняні, декретні і допомоги на поховання ми плануємо направити 16,86 млрд грн».

Станом на сьогодні з початку року Фонд направив:

- на допомогу по тимчасовій непрацездатності – 896,8 млн грн;

- на допомогу по вагітності і пологах – 386,2 млн грн;

- на допомогу на поховання – 3,3 млн грн.

Зазначимо, з 01 січня 2020 року частка від ЄСВ, яка спрямовується до бюджету Фонду соціального страхування України, складає 9,5727%.

07.02.2020

Олена Дума: забезпечуємо реалізацію конституційних прав усіх працюючих

У разі стійкої втрати професійної працездатності через нещасні випадки на виробництві або професійні захворювання, Фондом соціального страхування України, зокрема, здійснюється фінансування одноразових допомог. Розмір цих виплат залежить від ступеня втрати професійної працездатності та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права потерпілого на страхову виплату. Про це повідомляє пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

«Забезпечити реалізацію конституційних прав усіх працюючих на належні допомоги, страхові виплати та послуги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням є моїм головним завданням як директора. Сьогодні ми працюємо над стабілізацією та збільшенням ефективності системи Фонду. Зокрема, один із пріоритетів – страхові виплати особам, які отримали травми або професійні захворювання на виробництві. Щомісяця ми фінансуємо для них виплати, які повністю або частково компенсують втрачений заробіток, здійснюємо надання одноразових допомог, медичних і соціальних послуг», – говорить директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Олена Дума.

Зазначимо, право на отримання потерпілим одноразової допомоги настає з дня встановлення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Розмір виплати залежить від ступеня втрати працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права потерпілого на страхову виплату. Максимальний розмір одноразової допомоги в разі 100% стійкої втрати працездатності станом на 01.01.2020 становить 35 734 гривень.

Одноразова допомога сім’ї потерпілого виплачується у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату. На сьогодні вона складає 210,2 тис. гривень.

Одноразова допомога кожній особі, яка перебувала на утриманні померлого, а також на його дитину, яка народилася протягом не більш ніж десятимісячного строку після смерті потерпілого, виплачується у сумі, що дорівнює 20 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на страхову виплату, що на сьогодні дорівнює 42,04 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь