ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Дата: 19.02.2020 09:16
Кількість переглядів: 635

РЕЗУЛЬТАТ СПІВПРАЦІ - БЕЗПЕЧНЕ СЕРЕДОВИЩЕ
Створення безпечного середовища проживання – один із пріоритетів Студениківської ОТГ і в цьому напрямку зроблено вже чимало: відремонтовано приміщення колишнього пожежного депо у с. Студеники, у справному стані і готова до ліквідації загорянь пожежна машина, забезпечено тепло, замінено вікна, зроблено повний ремонт приміщення, обладнано санвузол та душову, є кімната для нарад, місце для відпочинку пожежників, пункт відеоспостережень, на який заведено камери, розташовані у селах громади, проведено швидкісний Інтернет, словом, зроблено все належне для створення комфортних умов та побутових зручностей для усіх працівників Центру безпеки громади.
Пересвідчитись у цьому на власні очі і накреслити дорожню карту із втілення проекту «Поліцейський офіцер громади» вирішили представники Головного управління поліції Київщини, зокрема т. в. о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Київській області, старший лейтенант поліції Бреславська Майя Євгенівна та т. в. о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Київській області Лисенко Ігор Васильович.
Присутні були також представники поліції Переяслав-Хмельницького району.
До цього голови ОТГ вже кілька разів були учасниками нарад із цього питання. Основна вимога, висловлена представниками об’єднаних громад, — це постійна робота дільничного офіцера поліції безпосередньо в громаді. Це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів, люди побачать, що поліцейський завжди поруч. Що, в свою чергу, покращить комунікацію населення та поліції.
Дільничний офіцер повинен відповідати за безпеку, як це передбачено законодавством, і в цьому йому допомагатимуть громадські формування. Але для роботи поліцейський повинен отримати робоче місце та всі відповідні умови – це завдання об’єднаних територіальних громад. А поліція, в свою чергу, повинна гідно виконувати правоохоронну функцію.
Із перших кроків поважні правоохоронці рішуче взялися оглядати приміщення, схвальну оцінку отримав центр відеоспостереження, тут же було ухвалене рішення про приєднання центрального серверу відео спостереження громади до системи «Безпека» відеоспостереження області. Унікальний модуль дозволяє шукати правопорушників не лише завдяки спеціалізованим камерам розпізнавання обличчя. Модуль фіксує зображення з будь-якої камери, що встановлена в рамках мережі та порівнює їх із базою правопорушників, що була створена правоохоронними органами. Якщо система виявляє подібність, оператор одразу отримує тривожний сигнал. Таким чином, система прискорює розшук злочинців та правопорушників.
Тут же працівники безпеки громади розповіли, як неодноразово камери прислужилися при визначення винуватця ДТП, допомогли знайти викрадений велосипед і крадіїв.
Майя Євгенівна та Ігор Васильович оглянули кімнату, призначену для поліцейського громади та відзначили, що Студениківська громада готова до початку проекту і Головне управління підтримає громаду і візьме на себе підготовку офіцера: направить його на навчання та буде здійснювати супровід під час роботи.
«Головним результатом співпраці Управління поліції та ОТГ стане створення безпечного середовища проживання для кожного мешканця громади. Зі свого боку Студениківська ОТГ створила гарні умови для роботи поліцейського офіцера громади і ми готові реалізувати цей проект на базі громади», - зауважила Майя Євгенівна.
« Ми готові працювати на кінцевий результат – спокійне життя мешканців Студениківської ОТГ»,- підсумувала Марія Олександрівна.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь