Спеціалісти управління Фонду соцстраху Київщини взяли участь у вебінарі

Дата: 15.12.2020 09:53
Кількість переглядів: 389

Спеціалісти управління Фонду соцстраху Київщини взяли участь у вебінарі

 

14 грудня для страхувальників відбувся безкоштовний онлайн вебінар: «Як отримати кошти з ФСС: ексклюзивні поради спеціалістів», який організували цифрове видавництво MCFR та журнал «Головбух: Праця та зарплата». Лекторами у заході виступили начальник відділу аналізу та контролю за використанням роботодавцями коштів Фонду Вадим Грищук та головна спеціалістка відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Ірина Гриціва.

Страхувальники мали змогу почути про актуальні питання соціального страхування, зокрема, про те, як страхувальнику організувати роботу комісій із соцстрахування (уповноваженого із соцстрахування), де найчастіше помиляються бухгалтери, коли розраховують матзабезпечення, та які помилки бухгалтери допускають у заявах-розрахунках до Фонду соціального страхування. На семінар зареєструвалися майже півтора сотні страхувальників. На час запровадження карантину така форма спілкування зі страхувальниками актуальна, оскільки все більше нових слухачів приєднується до вебінарів.

Вадим Грищук наголосив на основних моментах застосування страхового стажу застрахованих осіб. Також було акцентовано увагу на основні порушення, що допускаються страхувальниками під час розрахунку розміру середньоденної заробітної плати для визначення допомоги по тимчасовій непрацездатності чи допомоги по вагітності та пологах. Підбиваючи підсумки, було наголошено на необхідності надавати перевагу електронній подачі заяв-розрахунків, особливо під час пандемії COVID-19, а також були наведені поширені помилки, що спостерігаються у заявах-розрахунках.

Ірина Гриціва розповіла про організацію роботи комісії (уповноваженого) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, основні нормативно-правові документи, які супроводжують роботу комісії, основні завдання комісії відповідно до Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 №13.

Учасники вебінару розібрали найчастіші порушення в оформленні листків непрацездатності, та найчастіші запитання, які виникають при розгляді листків непрацездатності перед прийняттям рішення про призначення матеріального забезпечення. Надано роз’яснення по деяким пунктам Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 03.11.2004  №532/274/136-ос/1406.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області дякує всім учасникам заходу та запрошує на наступні вебінари.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь