Надання медичних та соціальних послуг у 2020 році

Дата: 22.01.2021 10:18
Кількість переглядів: 266

Прес-реліз від 22.01.2021 р.

 

Надання медичних та соціальних послуг у 2020 році

 

У 2020 році медичними та соціальними послугами управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області забезпечило 310 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на загальну суму 8152,0 тис. гривень. Про це інформує відділ медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

У закладах охорони здоров’я проліковано 84 потерпілих на загальну суму 1079,2 тис. гривень. Крім того, 64 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 526,6 тис. гривень.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, які діяли на території України з 18 квітня 2020 року через спалах гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, укладання договорів про відшкодування Фондом санаторно-курортним закладам витрат за надані послуги із санаторно-курортного лікування потерпілих та послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів було тимчасово призупинено. Відтак санаторно-курортним лікуванням забезпечено лише 8 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва на загальну суму 86,7 тис. гривень.

Відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39, в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм проліковано 43 застрахованих осіб на суму 497,2 тис. гривень.

Протягом минулого року за рахунок коштів Фонду управління забезпечило технічними та іншими засобами реабілітації 91 потерпілого на суму 1768,2 тис. гривень.

У 2020 році витрати на придбання спеціальних засобів пересування (коляски) склали 145,4 тис. гривень, якими забезпечено 10 потерпілих на виробництві. Одного потерпілого забезпечено слуховим апаратом.

Особливу статтю видатків Фонду соціального страхування України становлять виплати на необхідні види догляду за особами з інвалідністю.

За звітний період особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань отримали виплати на додаткові види допомог (відповідно висновку МСЕК) на загальну суму 4499,1 тис. грн., а саме:

- спеціальний медичний догляд - 23 потерпілих на суму 1207,5 тис. грн.;

- постійний сторонній догляд - 83 потерпілих на суму 2211,2 тис. грн.;

- побутове обслуговування - 81 потерпілому виплачено 1 080,4 тис. гривень.

У 2020 році 91 потерпілому виплачена компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю у розмірі 35,1 тис. гривень.

Не залишаються поза увагою потерпілі, які переміщуються з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України. У 2020 році 36 потерпілих внутрішньо переміщених осіб забезпечені управлінням медико-соціальними послугами на суму 991,7 тис. гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь