Відеоконференція з питань надання медичних та соціальних послуг

Дата: 14.05.2021 12:50
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Прес-реліз від 14.05.2021 р.

 

В управлінні відбулася відеоконференція з питань надання медичних та соціальних послуг

 

Сьогодні, 14 травня, в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області відбулася відеоконференція в Zoom з в. о. начальників відділень та спеціалістами медичних та соціальних послуг.

Під час відеоконференції розглянуто питання забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань лікуванням, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації. Також, обговорене одне із пріоритетних завдань Фонду - забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України та наголошено на підвищенні реалізації права працюючих на реабілітаційне лікування після перенесених захворювань і травм.

Право на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду мають застраховані, тобто працюючі особи, а також члени сімей застрахованих осіб – це діти у супроводі батьків, опікунів або піклувальників.

Застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарської-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на стаціонарному лікуванні.

Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися до санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.

Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

Крім того, в ході відеоконференції звернуто увагу на необхідності ефективного та раціонального використання коштів на забезпечення медичними та соціальними послугами застрахованих осіб та потерпілих на виробництві в межах затверджених кошторисів відділень та управління.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь