Розмова про наболіле

Дата: 25.04.2018 09:33
Кількість переглядів: 797

Хоча на порядку денному засідання виконкому були конкретні питання, але розмова постійно поверталася у русло завдань, які стоять перед кожним населеним пунктом, соціальним закладом села, та воно і не дивно, бо члени виконкому є водночас частиною цієї громади, виразниками інтересів жителів.

Фото без опису

За практикою, яка склалася у Студениківській ОТГ, питання розвитку громади, перед винесенням на сесію, доводяться до відома членів виконкому. Голова ОТГ Марія Олександрівна Лях насамперед надала слова гостям, представникам Центру державної реєстрації, які пропонують на базі нашої громади створити комунальне підприємство із надання послуг із реєстрації нерухомості та бізнесу. Водночас громада може створити власну реєстраційну службу, отримати ліцензію і знизити вартість послуг для населення.

Члени виконкому запропонували впродовж десяти днів  детально вивчити плюси та мінуси такої співпраці та прийняти виважене рішення.

До відома членів виконкому також доведені пропозиції щодо початку роботи із створення на базі громади комунального закладу Центру первинної медико-санітарної допомоги, тому актуальним є питання про впорядкування документації нині діючих медичних закладів, зокрема, надання дозволу на розробку проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування закладам медицини, розташованим на території громади. Також на сесію виноситься питання про надання в оренду частину приміщення амбулаторії с. Студеники  для розміщення  до 1 червня на території громади Пункту тимчасового базування бригади екстреної медичної допомоги. Нині розвиток сільської медицини неможливий без капіталовкладень від місцевого самоврядування або через субвенцію, або через створення власного комунального підприємства. Водночас медиків турбує, яким чином за незначної кількості населення громади можуть бути укладені договори із лікарями.

Фото без опису

Також члени виконкому запропонували працювати із населенням інших сіл району щодо приєднання до ОТГ, що дасть можливість кращого розвитку для кожного населеного пункту та збільшить кількість  населення в громаді.

Обговорювалися проблеми функціонування комунального підприємства громади із благоустрою: вивезення сміття, ремонту водопровідних мереж, обрізки дерев та його самоокупності.

Для реалізації повноважень громади у галузі архітектури вони будуть делеговані районному архітектору, у зв’язку із відсутністю спеціаліста з необхідною освітою у громаді, однак громада сподівається найближчим часом заповнити цю вакансію.

Щодо внесення змін до бюджету, то передбачена громаді додаткова дотація на освіту 444 600 грн., буде використана на енергоносії, харчування, придбання інвентаря. За рахунок вільного залишку коштів бюджету розвитку на співфінансування виділяється 1 млн. 210 тисяч на школу у с. Переяславське та два мільйони передбачено у Державному бюджеті на розвиток інфраструктури, однак для цього слід підготувати ще велику кількість документів.

Фото без опису

За результатами роботи за перший квартал надходження до бюджету громади були перевиконані на 1,5 мільйона, надійшла  освітня, медична субвенція та дотація з райбюджету. Детально щодо надходження та витрати коштів буде інформовано у матеріалах сесії.

Значна сума виділена на ліквідацію зауважень щодо протипожежної безпеки по дитсадку «Малятко», щоб не допустити його закриття, аби у майбутньому не допустити такої ситуації по інших соціальних закладах прозвучала пропозиція щодо поетапної ліквідації проблем із протипожежної безпеки хоча б у одному закладі на рік.

Розглядалася також пропозиція про визначення переліку суспільно-корисних робіт та об’єктів для залучення осіб до громадських робіт при стягненні аліментів.

Члени виконкому надали дозвіл на розробку паспорта прив’язки для розміщення тимчасової споруди в с. Переяславське та на впорядкування поштових адрес мешканців у с. Соснова.

Фото без опису

Староста Сомкової Долини порушила питання щодо освітлення села Соснівка, це єдине село, де його немає. Попередньо вартість освітлення становить 460 тисяч гривень ( тільки матеріал), тому ведуться консультації із іншими підрядниками, також ставилося питання переобладнання опалення школи у с. Соснова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь