ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ІМЕНІ КРАВЧЕНКА

Дата: 02.05.2018 15:04
Кількість переглядів: 454


Перед тим, як розповісти про баталії спортивні, хочеться кілька слів сказати про того, чиє ім’я вшановує турнір. 
Іван Якович Кравченко народився у селі Студеники 10 жовтня 1905 року, навчався у Студениківській школі, військовий, учасник фінської війни 1939- 1940 років (командир батальйону в лютому 1940 під час прориву оборони лінії Маннерґейма). Після загибелі командира взяв на себе командування батальйоном, прорвав лінію ворожої оборони і отримав звання Героя Радянського Союзу.

У Другу світову вивів із оточення 5 -ти тисячну армію, потрапив у немилість до керівництва, був відсторонений від посади, але солдатів не зрадив, брав участь у обороні м. Тули у Росії, місто не здав. Загинув комдив від важкого поранення під населеним пунктом Клинці Калузької області у віці тридцяти шести років, похований у Москві.
Починаючи із 1965 року, ось уже 53 роки поспіль на Переяславщині проводять футбольний турнір пам’яті видатного земляка. Спочатку він проходив у Переяславі, але вже більше 10 років відбувається на стадіоні Студениківської школи, де навчався Герой, тому розпочали його із покладання квітів до пам’ятної стели: квіти поклали минулорічні переможці, представники команди «Темп». Участь у турнірі взяли п’ять футбольних команд: Велика Каратуль, «Солонці» м. Переяслав-Хмельницький, «Темп» с. Переяславське, «Гранд» Студеники, «Дніпро» Дівички.

Фото без опису
Привітав учасників традиційного турніру Іван Сергійович Бугаєнко, заступник голови Переяслав –Хмельницької районної ради, серед організаторів голова Переяслав-Хмельницького МСОК “Колос” М.М. Середа, в.о. керівника відділу молоді та спорту Переяслав- Хмельницької райдержадміністрації Ю.В.Бурдонос, заступник голови Студениківської ОТГ М. М. Гудзь, судді міжнародного класу з футболу. 

Фото без опису
Хоча стадіон нестандартних розмірів (42 на 88 м.) і грати на ньому непросто, але команди віднеслись до змагань із усією відповідальністю. Усе - від шикування до післяматчевих пенальті відбувалося із футбольним азартом і за підтримки глядачів. Навіть найменші глядачки прийшли підтримати своїх татусів.

Фото без опису
Змагання проходили за кубковою системою: хто програв, той вибуває із турніру. І хоча у першому турі за кількістю м’ячів по пенальті виграли Студеники, перемогли також команду "Темп" с. Переяславське, однак непростий суперник їм дістався у фіналі.

Фото без опису
У фіналі зіграли команди : «Гранд» Студеники і «Дніпро» Дівички, із рахунком 4:1 перемогла команда гостей. 
Кубок Кравченка відкрив офіційний початок футбольного сезону у Переяслав-Хмельницькому районі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь