ЖИТТЯ НА ЗЕМЛІ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАМИ

Дата: 14.05.2018 13:06
Кількість переглядів: 801

Напередодні Дня матері шкільний стадіон у с. Студеники був наповнений людьми. Малечею, артистам, атракціонами, працювало імпровізоване містечко майстрів, бордове полотно визначало сценічний майданчик, праворуч готова розмітка для спортивного свята, - усе очікувало веселощів, змагань і розваг. 


І очікування глядачів справдилися. У ігровому містечку чого тільки не було: і гірки, і батути, і солодка вата, і розіграші, і поп-корн, - малятам було чим зайнятися.
Перші оплески дісталися хореографічному колективу «Барвінок» БК с. Переяславське, керівник – Олександр Козачок. Дивовижно, чого можуть досягнути діти, під керівництвом досвідченого керівника.
Слова вдячності матерям, святкові вітання громаді звучали від голови ОТГ, Марії Олександрівни Лях. А вихованці дитячого садка «Малятко» Смашна Валерія та Шаповал Кіра розповіли мамам цілу пісенну історію про маминих сонечок у однойменній пісні. І хоча артисти навіть не дуже справлялися з мікрофонами, але вже зараз видно, що у них блискуче майбутнє.
Пісня «Мамин вальс» у виконанні ансамблю дитячого садочка у складі Демченка Олексія, Смика Данила, Гени Артема, Гранкіна Руслана, Карабіненко Поліни, Левченко Ангеліни, Коркач Єви, Барабаша Руслана, викликала шквал аплодисментів, бо справді там, «де мама моя, там смутку нема». 
Веселий танець «Полька» у виконанні ансамблю «Барвінок» с. Переяславське закликав у танок усіх присутніх, а маленькі артисти танцювали так, ніби робили це все життя! А голова громади попросила депутатів та членів виконкому підтримати виділення коштів для нових сценічних костюмів для колективу.

Потім організатори передали сцену школярам, які взяли участь у творчому конкурсі -«Моя мама – найкраща». У розповідях про маму були слова вдячності за недоспані ночі, за лагідні мамині руки, за турботу і ласку, бо «вона життя колиска». А допомогу у відзначенні юних літераторів надав депутат Володимир Луценко. «Оду матері» зачитала Савенко Вікторія із села Переяславське. А номінантами літературного конкурсу стали: Семенюк Олександр, Панченко Світлана, Осіпчук Владислав, Осіпчук Вадим, Козелецька Лілія, Сахно Влада, Грицай Антоніна, Близнюк Антоніна, Кириченко Карина, Шаповал Поліна, Йовенко Анастасія, Бородиня Денис, Шульга Лілія. Усі учасники конкурсу отримали пам’ятні нагороди. Нагороджені: Савенко Вікторія та Кравченко Яна за зайняте перше місце, Близнюк Вікторія за друге місце, за третє місце у конкурсі нагороджені Литус Мар’яна, Гич Валерія і всі отримали сувенірні чашки та грамоти. 


А всі ці виступи підготували наступний вихід – дефіле наших найкрасивіших, найрозумніші найкращих мам із діточками. У селах громади проводився відбірковий тур конкурсу і «най – най – най» мами взяли участь у святковому дефіле, і треба сказати, що це були справжні моделі, які викликали захват і захоплення глядачів, а як інакше – вони ж бо, найкращі! Подарунки отримали учасниці дефіле Сахно Світлана, Жерносєк Ірина, Шаповал Людмила, Антоненко Юлія , Ступак Марина, Татаренко Світлана, Щава Валентина, Роговська Діана, Коркач Юлія, Череватенко Оксана, Урсулян Богдана, Ушко Ярослава, Ушко Юлія, Самсоненко Тетяна, Василевич Наталія …

Про мамину вишиванку, яка береже материнське тепло, виконав пісню Гена Артем, а потім завели хоровод найменші наші артисти, вони для мам співали і танцювали разом з матусями, надзвичайно ніжне і дивовижне видовище під пісню «Сива ластівка». «Мамо моя, серце моє», - співала для матусі Шевчук Іванна та про «Мамин рушник» у пісні розповів Головко Ілля.
Жартівливий танок «Гномики» завели учасники ансамблю «Барвінок». 
Громада вшанувала тих, кому завдячує своїм щасливим майбутнім – матерів та дружин учасників АТО, усім діточкам були вручені подарунки. 
А чого вартий парад родин з дитячими візочками та їх дефіле. Які красиві молоді родини! Майбутнє громади у дитячих візочках і побажання від громади: побільше діточок і нехай ростуть здоровими у Божій охороні! А чого варті наші Бетмени, де ще ви знайдете таких супердіток, як близнюки родини Роговських, у спеціальному бетменському візочку! Про все це розкажуть фото у нашому репортажі.
«Україна – це я!» співає Матвійчук Саша, а ще Україна – це вишиванка і татові слова, мамині пісні і щасливі свята, які збирають разом усю родину. Порадували присутніх своєю творчістю тріо та дует за участю Саші Матвійчук, Шатило Ірини, Савенко Вікторії, виконавці Шарабуркін Олександр, Галенко В’ячеслав та Остапенко Ірина.
Дивовижно, скільки праці, натхнення, майстерності у кожному хрестику, рядку бісеру, виробах із паперу, ляльках, іконах, рушниках, воістину безмежна криниця народної творчості і надзвичайно талановиті наші майстрині, усі вони нагороджені: Царинна Віта, Ніна Дейнега, Таня Самсоненко, Близнюк Надія, Галина Василівна Фареник, Тетяна Сова, Ярина Круглик, Марія Барабаш, Світлана Степанівна Сухомлин, Михайло Іванович Шатун, працівники ДНЗ «Малятко».

У соціальній мережі Фейсбук було оголошено конкурс «Моя щаслива родина» і він довів, що молоді родини є справжнім авторитетом у своїх друзів, знайомих родичів. Бо всього за всі фото проголосувало у Фейсбук більше жителів, аніж взагалі живе у громаді. Це означає, що у нас є майбутнє, що у нас культ родини. Немає нічого кращого, аніж турботливі батьки, які тішать свою крихітку, світлини із їх зображенням достойні пензля видатного художника. Перемогли у конкурсі такі світлини, за кількістю уподобайок та відміток у захваті, це – родина Тарасенко і родина Ботвин! Друге місце посіла родина Остапенко! Третє місце - у родини Іллєнко! Ми пишаємося своїми земляками, бажаємо щастя і благополуччя усім родинам громади. 
Сердечне спасибі учасникам вокальних колективів «Осіннє золото», керівник – Мартиненко Леонід СК Козлів, вокальному колективу БК Соснова «Веселка», музичний керівник Пащенко Віталій, художній керівник Тетяна Мисан.


Паралельно із концертною програмою проходив конкурс «Тато, мама, я – спортивна сім’я» для найсильніших, найспритніших, найсміливіших капітанів сімейних команд та їхніх тат і мам. Справжнього захоплення достойні родини: Гранкіни- Руслан, мама Віта тато Андрій, Бурдунові – Вадим, мама Таня, тато Валерій, Кольга – Артем, мама Юлія, тато Віталій, Остапенко – Кіра, мама Світлана, тато Сергій, Луценко- Женя, мама Світлана, тато Ігор, Трохименко - Софія, мама Оксана, тато Олександр, Мищенко – Вадим, мама Людмила тато В’ячеслав, Лой - Женя, мама Оля, тато Олександр. Право провести нагородження отримали очільники всіх населених пунктів громади. А про те, які пристрасті кипіли довкола змагань, годі і казати! Отож, місця у змаганнях розподілилися так: перше місце у складній боротьбі виборола родина Остапенко. Друге—Лой, а третє - родини Трохименко та Мищенко. Але головні переможці – це всі родини. Не даремно у їх підсумковому конкурсі вони утворили речення… а яке прочитайте самі … 


Грандіозне свято матері та родини Студениківської громади відшуміло, відзвучало, відвирувало і далі будуть трудові будні, але залишиться відчуття, що разом ми зможемо все, бо саме таке гасло написане на подарункових кружках від Студениківської ОТГ!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь