РОЗПОЧАТО ПРОЦЕС ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЛІ ДО ОТГ

Дата: 07.06.2018 16:14
Кількість переглядів: 427

Хочемо офіційно привітати громаду із вагомою перемогою у покращенні нашої  самостійності та самодостатності.

 

 У лютому цього року було підписано Меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад між Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області та нашою громадою. Метою цього Меморандуму було визначення основних вимог та підходів, що застосовуються при здійсненні заходів із передачі у комунальну власність ОТГ земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. І ось нарешті тривалий процес передачі земель у комунальну власність вийшов на фінішну пряму.

У  Головному управлінні Держгеокадастру у Київській області відбулося урочисте підписання акту прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, загальною площею 488, 5212 га, які розташовані на території Козлівської, Переяславської, Сомководолинської, Соснівської сільських рад Переяслав - Хмельницького району. Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Київській області, підписаного заступником начальника цього управління О.С.Постуліна 488, 5212 га землі переходить до Студениківської ОТГ. Це перший крок до отримання земельних ділянок у власність.

Отримані нами документи, містять інформацію про перелік земельних ділянок, їх кадастрові номери та площу і надалі слугуватимуть підставою для реєстрації речового права за ОТГ в Державному реєстрі прав на ці землі.

Загалом на Київщині з початку року у нових бюджетних умовах працює 9 ОТГ, тому ми в числі тих щасливчиків, які отримали право розпоряджатись своїми землями в інтересах громади першими.

« Я не побоюсь сказати, що у  цьому документі багаторічні мрії і сподівання багатьох людей, це непроста і запекла боротьба, яку не завжди відразу видно, яка потребує багатьох зусиль, тому я вдячна всім, хто над нею працював. Тут наші плани щодо створення особливого куточка нашої землі, який буде оточений турботою і опікою громади, який буде слугувати наступним поколінням жителів Студениківської ОТГ. У нас великі плани і попереду ще багато роботи, але вже цей перший подоланий рубіж дає нам тверду віру, що така громада зможе зробити дуже багато. Щиро вітаю всіх жителів громади із перемогою, твердо переконана, що це тільки перші успішні і обнадійливі кроки, на шляху до створення Громади комфортного і забезпеченого проживання кожного жителя», - так про подію каже голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.  

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь