ЕКОНОМІЯ ПЛЮС КОМФОРТ 

Дата: 25.06.2018 13:28
Кількість переглядів: 498


Утеплення шкіл та садочків, - це дуже потрібні і важливі складові створення комфортних умов для навчання та виховання наших дітей. Саме тому розпочалися роботи із облаштування фасаду Студениківської школи. Здійснюються вони бригадою із Житомира, обкладається фасад школи мінеральною ватою завтовшки 10 сантиметрів.

Фото без опису
Метою роботи громади із енергоощадності є зменшення витрат на газ та теплопостачання, мінімізація тепловитрат, забезпечення належного температурного режиму, зменшення захворюваності учнів, покращення стану будівлі, уникнення руйнування школи шляхом попадання води через тріщини. Ремонтні роботи дозволять облаштувати фасад школи, покращити зовнішній вигляд та стан будівлі.

Фото без опису
Ефект від утеплення очевидний: для дітей – комфортний мікроклімат, для бюджету – економія за рахунок підвищення енергоефективності закладів. Досвід шкіл, які вже пройшли цим шляхом, доводить, що в опалювальний сезон утеплена школа споживає енергоресурсів на 20% менше, ніж до цього, зараз будівельники утеплюють фасад. 

Фото без описуФото без опису
Щодо виділення коштів для ремонту, то це давня історія. Попередній проект утеплення школи обійшовся б громаді у 3 мільйони гривень, але завдяки зусиллям керівництва та особисто голови ОТГ Марії Олександрівни Лях було знайдено інших виконавців робіт, а кошторисна вартість утеплення будівлі знизилася вдвічі і становить 1мільйон 493 тисячі гривень. Для виконання цих робіт громаді надана субвенція за рахунок коштів спеціального фонду бюджету розвитку районного бюджету у сумі 1, 4 мільйони гривень, рішення про передачу субвенції ухвалила сесія районної ради, окрім того депутати ОТГ затвердили цю суму та додатково проголосували за виділення 93 тисяч із бюджету Студениківської ОТГ, яких бракувало для повного розрахунку.
До початку нового навчального року весь комплекс робіт має бути завершений. Головне – дітям буде комфортніше.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь