УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ПУНКТУ ПОСТІЙНОГО БАЗУВАННЯ ЕКСТРЕННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 02.07.2018 09:46
Кількість переглядів: 711

Фото без описуШановні жителі!
Прийміть щирі вітання із великою подією - відкриття пункту постійного базування фельдшерської бригади екстреної медичної допомоги!


Офіційно наказом Київського обласного Центру екстреної медицини наш пункт постійного базування розпочав свою роботу 4 червня, до цього часу здійснювалися опоряджувальні роботи, облаштовувався побут медиків.
Вітаючи громаду голова ОТГ Марія Олександрівна Лях сказала, що відкриття Пункту – це ще одне підтвердження вірності шляху об’єднання сіл у громаду, жителі громади чекають від нас покращення якості послуг. «Сьогодні хочеться подякувати кожному із жителів, подякувати нашим меценатам, платникам податків, завдяки яким стало можливим це свято: головному меценату проекту, Герою України, засновнику Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександру Олексійовичу Мостіпану, керівнику ПП «Соснова» Юрію Івановичу Павлушку, Харченку Олександру Миколайовичу та Климець Олександру Васильовичу - керівникам ТОВ «Пелском», звірогосподарства с. Студеники, Бібі Андрію Васильовичу – засновнику компанії ТОВ БРСМ НАФТА, Шакель Віталію Алейзовичу – директору Групи компаній «Нива Переяславщини, Олександру Васильовичу Курмишову, керівнику Комунального закладу Київської обласної ради Центр екстреної медичної допомоги, медицини катастроф, Мирославу Михайловичу Демків, керівнику КЗКОР «Переяслав - Хмельницька станція екстреної медичної допомоги, депутатам, членам виконкому працівникам Пункту, всім, хто доклав сил, душі, рук до відкриття закладу. А працівникам закладу і жителям громади бажаю поменше тривожних викликів», - так привітала Марія Олександрівна присутніх.

Фото без опису
Наш Пункт уже 12 на Київщині, який з’явився завдяки державній програмі щодо вдосконалення екстреної медичної допомоги за нею Переяслав- Хмельницький отримав новий автомобіль, а Студеники – новий Пункт базування. 
Пункт буде обслуговувати територію громади на трасу Київ - Харків від с. Семенівка до межі із Полтавською областю. Головний лікар екстреної медицини області на наше запитання щодо обслуговування жителів громади розповів про протокол роботи закладу. Для виклику швидкої жителям слід набрати звичний номер 103. Дзвінок потрапляє на диспетчерський пункт, де крім високваліфікованого лікаря і кількох фельдшерів обов’язково присутній лікар – консультант, які із розмови визначають ступінь ризику для здоров’я людини і відповідно до цього передають виклик або невідкладній, або екстреній допомозі. «Звичайно, якщо пункт базування знаходиться у громаді, то ми розуміємо, що 30% викликів будуть саме жителів цієї громади»,- каже Мирослав Михайлович Демків, керівник станції екстреної медичної допомоги.

Фото без опису
Вітаючи жителів зі святом, засновник Групи Компаній «Нива Переяславщини» О. Мостіпан сказав: «Під час створення громади ще у жовтні минулого року ми розуміли, що буде непросто, але виділили для себе пріоритети: здоров’я людей, освіта, безпека кожного, дозвілля для молоді. Створення Центру це успіх, бо у громаді багато людей похилого віку, а наявність екстреної допомоги – це взагалі необхідність для громади, тому ми не могли залишитися осторонь. Пройшло лише шість місяців, а в нас вже є кошти на все. І вже зрозуміло, що в цьому році буде добудована школа у с. Переяславське, утеплена і перекрита школа у с. Студеники, зробимо стадіони для молоді, відремонтуємо дитсадки, тому результати роботи громади є. А за рік у громаді буде зроблено стільки, скільки не було зроблено за всі роки після розвалу Радянського Союзу. Бо ми рахували, що якщо податки залишаться у громаді, то нам буде за що розвиватися, тому хочу, щоб кожного місяця ми зустрічалися і щось відкривали» .
Юрій Іванович Павлушко додав, що за рахунок перевиконання бюджету практично виділені кошти на дороги, на розвиток інфраструктури, що наявність таких потужних платників податків, як «Нива Переяславщини» дозволяє рухатися вперед.
Олександр Васильович Климець відзначив, що ця подія дозволить розвиватися громаді і пообіцяв свою допомогу.
Володимир Володимирович Саєнок додав, що економічну діяльність громади поки що не дуже помітно, бо це потребує багато часу, але здорово, що справді єднає громаду – це свята у різних селах громади і розвиток культури. 
Віталій Шакель додав що помітні реальні результати роботи громади саме у цьому закладі. Зазначив, що знає про проблеми працівників Центру, які дістаються до роботи із Переяслава, і Група компаній готова посприяти їм у доїзді на роботу. 
Мирослав Михайлович Демків розповів про історію створення закладу і відзначив, що у жодному із чотирьох районів немає таких умов для працівників, які є у Центру у с. Студеники. Відзначив, що завдяки обласній раді є 100% фінансування і пообіцяв всіляку допомогу громаді.

Фото без опису
Стрічку урочисто перерізали Марія Олександрівна Лях, Олександр Васильович Курмешов та Мирослав Михайлович Демків.
Освячення приміщення провів настоятель Свято-Покровської парафії о. Геннадій. 
Нехай у новому приміщенні добре працюється медикам, буде поменше тривожних викликів, але якщо раптом виникне необхідність, щоб у них завжди були всі можливості для врятування людського життя. 
Божої помочі громаді у її добрих справах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь