ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ПОВИННІ ПЛАТИТИ ВСІ СПОЖИВАЧІ

Дата: 09.07.2018 12:29
Кількість переглядів: 455


Таким був висновок жителів села Переяславське, що зібралися суботнього дня на громадські слухання. 

 

Фото без опису
Голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях, охарактеризувала сучасний стан інфраструктури населених пунктів громади: «Стан закладів освіти, культури медицини по різних села громади значно відрізняється, спадок, який отримала громада, потребує великих капіталовкладень. У Сосновій, до прикладу, проблема із витратами на опалення школи, по Студениках треба завершити утеплення освітнього закладу, по Сомковій Долині інфраструктура у найгіршому стані, у Козлові просто немає освітніх закладів, у с. Переяславське головне наше завдання збудувати школу та котельню». 
Фото без опису
Керівник комунального підприємства «Господар» Гуменюк Григорій Тарасович розповів про економічний стан комунального підприємства та рівень розрахунків населення за отримані комунальні послуги. По с. Переяславське тарифи прийняті у 2013 році, але без врахування того, що електроенергія, пально-мастильні матеріали, заробітна плата працівників збільшилися втричі, крім того створено єдине комунальне підприємство громади і є потреба встановити єдині комунальні тарифи. По с. Переяславське економічні втрати від водозабезпечення склали 180 тисяч гривень, їх традиційно завжди відшкодовувала сільська рада, добре, що завдяки старості поміняли два насоси, але зараз назріла потреба відремонтувати третю водонапірну вежу, узгодити тарифи; вони не є рентабельними, але за рахунок впорядкування обліку використовуваної води і вчасним розрахункам всіма споживачами зможемо функціонувати. 
КП «Господар» буде опікуватися не тільки водою, але у перспективі надаватиме послуги з благоустрою, здійснюватиме ремонт доріг, надання дрібних сантехнічних та побутових послуг. 
Як уже зазначалося раніше, тарифи на воду закладені по мінімуму, по лічильнику 9 грн. 46 коп. за куб, норма складає 4 кубометри на людину, якщо норму перевищено, то куб води коштуватиме 12, 50 грн., для дачників тариф – плата за 10 кубометрів помісячно, 
По селу Переяславське проблема в тому, що видобуто 132 кубометри, а оплачено 32, але уся вода відтепер має бути облікована і контрольована, до цього закликали самі жителі.
Для контролю за використанням води у комунальному підприємстві буде працювати контролер та ремонтна бригада. Навіть наявність лічильника ще не гарантує добросовісності споживача, але і це ми будемо моніторити, тому що є заборгованість по оплаті. . 
Фото без опису
Учасники зібрання підтримали відстрочку збільшення тарифів до 1 жовтня 2018 року, щоб урівняти всіх жителів громади і провести перевірку встановлених лічильників. Також планується очистка водонапірних веж, а очистка колодязя, то особиста справа жителів, їх готовності домовлятися, встановлення бювету не знайшло одностайності. 
Порушувалися питання функціонування багатоквартирних будинків та створення ОСББ. Також прийнято рішення про подання колективної скарги на перебої у постачанні електроенергії.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь