УСПІШНІ ВЧИТЕЛІ ДЛЯ УСПІШНОЇ ШКОЛИ

Дата: 04.09.2018 14:31
Кількість переглядів: 449

 
Серпнева конференція вчителів – особлива подія. Після відпустки педагоги скучили за улюбленою роботою і вихованцями, святково одягнені, повні сил і енергії радо переключаються від буденних справ до своєї великої роботи, складають плани на довгий навчальний рік. А цей рік і справді стане новим: новацій у школі стільки, що годі й казати!

 


Стратегічна сесія «Нова українська школа – школа успіху», яка відбулася 31 серпня 2018 року у Будинку культури с. Переяславське зібрала разом учителів, керівників закладів освіти, керівництво громади, всього 72 представники громади. Підсумовували зроблене, визначали стратегічні пріоритети розвитку освіти на поточний навчальний рік, найкращі вироби дітей та працівників начальних закладів були представлені на виставці «Квітучі барви таланту».

Лейтмотивом стратегічної сесії стали слова Міністра освіти Лілії Гриневич про те, що у нас учитель із двадцятого століття навчає дітей із 21 століття за методиками дев’ятнадцятого, тому саме про методику навчання говорили найбільше. А вона кардинально змінилася, бо тепер головне не завчити знання, а показати дітям,як скористатися ними на практиці. Це буде рік, коли реформа освіти розпочнеться і триватиме цілих дванадцять років, вірніше, вона ростиме із нинішніми першокласниками. 
Вітаючи педагогів із стратегічною сесією Марія Олександрівна Лях сказала, що жодна дитина не повинна залишитися без уваги і підтримки, а громада робитиме все, від неї залежне, щоб учня виховували самодостатні, технічно оснащені і забезпечені вчителі. Цю ж думку підтримувала і очільниця вчительських профспілок району Надія Григорівна Каменська.

Привітали вчителів і старости старостинських округів, у їх виступах звучали побажання гарного і продуктивного навчального року.
Про пріоритетні напрямки розвитку освіти Студениківської ОТГ у 2018-2019 навчальних роках розповіла Шевченко Л.О. начальник відділу освіти , охорони здоров’я , молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення. Усі освітні заклади до нового навчального року готові, хоча перший та десятий клас працюватимуть перший місяць без підручників, їх обіцяють із жовтня. А от потреби першокласників щодо вимог нової української завдяки коштам громади та субвенції із державного бюджету повністю задоволені. У особливих умовах, наближених до екстремальних, працювати освітній заклад села Переяславське, бо там доведеться працювати у дві зміни, у зв’язку із будівництвом нової школи. Основну частину коштів надавала Київська обласна державна адміністрація, процес проведення тендеру і виділення коштів не дозволив прискорити цей процес, наразі уже завезені блоки для зведення стін.
Говорили також про професійний розвиток педагогічних працівників, компетентності вчителя Нової української школи, оцінювання в новій українській школі, як ресурс для розвитку та самовдосконалення, про STEM – освіту, як креативний напрямок в освітній галузі. 
Насамкінець, привітання учасникам конференції подарували учні Переяславського НВО, учасники хореографічного колективу «Барвінок».
За два дні пролунає перший шкільний дзвоник, нехай обізветься він дзвоником надії, тепла, любові у кожній вчительській душі, нехай з новими прагненнями і планами ввійдуть наші вчителі до нової української школи, де успішний вчитель виховує успішного учня. Подивіться на світлини, вони щасливі і усміхнені, давайте не будемо засмучувати вчителів і станемо успішними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь