День села Сомкова Долина

Дата: 08.10.2018 13:29
Кількість переглядів: 967

КОЗАЦЬКОЮ СЛАВОЮ ВИКОХАНЕ СЕЛО
Село, яке сьогодні нараховує трохи менше чотирьохсот мешканців має славну історію.
Як свідчать історики, походження села давнє, козацьке, походить воно від імені Семена Сомка, який уславився козацькою звитягою. Його донька, Ганна, була першою дружиною Богдана Хмельницького, матір'ю його синів Тимоша і Юрія. Син Семена Сомка Яким двічі обирався Гетьманом війська Запорозького, але за наказом гетьмана Івана Брюховецького був страчений. І хоча цесправи далекої минувшини, козацький дух, широта натури, людяність длсі притаманна уже нинішнім жителям Сомкової Долини.

Фото без описуФото без опису


Жителів, гостей, приїжджих тут завжди зустрінуть, обігріють , нагодують, а якщо ти вже потрапив сюди на свято, то частинка твого серця тут залишиться назавжди.

Фото без опису
На День села у відремонтованому клубі артисти та старостат щиро зустрічали односельців, які звідусіль добиралися до іменинниці – Сомкової Долини. Як про свою батьківщину і рідну сторону говорила про село Марія Олександрівна Лях, голова Студениівської ОТГ, щиро, проникливо, так, що аж не втрималася і стала на сцену співати разом із дівчатами із народного аматорського колективу «Долиняночка». А що вже дівчата виспівували, то можуть позаздрити і столичні артисти. І у три голоси, і репертуар новий і аплодисменти від глядачів були такі, що аж виляски ішли по залу.

Фото без описуФото без описуФото без описуГосподиня села Тетяна Василівна Шатун привітала зі святом громаду та вручила пам’ятні призи іменинникам. Тут були і вчорашні наречені, і майбутнє села, діточки, що народилися у цьому році, і ветерани, і срібні ювіляри, і подарунки за квітуче подвір’я, а ще поезія від колишньої жительки села до свята. Не нудьгувала і дітвора, бо ними займалися аніматори. Ігри, жартівливі змагання, бульбашкове шоу захопили дітей і дозволили батькам спокійно подивитися концерт.

Фото без описуФото без опису
Від Групи компаній «Нива Переяславщини» привітав присутніх Віталій Олександрович Трохименко, який теж відзначив гарну вдачу жителів та надзвичайну працездатність. А від сусіднього села Козлів слово тримав староста Григорій Миколайович Кобялко.

Фото без опису
За святковим столом не бракувало наїдків і напоїв, було чим насититися, було про що поговорити, було що згадати. Старостат подбав про домашні смаколики, всякі там голубці, рибку, салати, а Група компаній «Нива Переяславщини» пригостила присутніх своїм фірмовим блюдом та запросила на смажене поросятко. І так хороше було на душі від відчуття, що рід наш давній і гарний, козацькою славою звеличений, не перевівся, не змілів, не втратив свого духу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь