ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ

Дата: 19.11.2018 12:17
Кількість переглядів: 393

 

 

Прес-реліз від 21.11.2018 р.

 

По Київській області витрати на допомогу по тимчасовій непрацездатності склали понад 287 млн. гривень

 

Витрати на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності станом на 1 листопада 2018 року становлять 287360 тис. грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року витрати збільшились на 71015 тис. грн. або на 33%. Збільшення фактичних витрат відбулося за рахунок росту середньоденної допомоги на 51,38 грн. (з 166,82 грн. до 218,20 грн.). Про це повідомляє управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Кількість робочих днів, втрачених через тимчасову непрацездатність складає 1317 тис. днів. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, кількість днів збільшилась на 20 тис. днів.

 

Відновне лікування за профілем «цукровий діабет» за кошти Фонду

отримали 63 особи

 

За 9 місяців 2018 року 63 хворих на цукровий діабет Київщини були направлені на лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Фото без опису

З цього числа майже половину (26 пацієнтів) складають діти застрахованих осіб, які відповідно до медичних показань пройшли реабілітацію у супроводі дорослих.

Направлення застрахованих осіб і їх дітей для проходження безоплатного лікування в реабілітаційних відділеннях санаторіїв здійснюється із стаціонарних відділень закладів охорони здоров’я області на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій.

Загалом з початку року управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області профінансувало проходження реабілітації на базі санаторно-курортних закладів за всіма медичними профілями для 397 працюючих на загальну суму понад 5 млн. гривень.

У поточному році Фонд соціального страхування України здійснив реформування системи надання соціальних послуг, перевівши їх на адресність. Сьогодні Фонд оплачує реабілітаційне лікування за медичними показаннями кожному працевлаштованому, потреба в забезпеченні соціальною послугою покривається 100%.

 

Георгій Галиць провів нараду з начальниками структурних підрозділів та 15 відділень управління

 

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць провів нараду з начальниками 15 відділень та керівниками структурних підрозділів управління.

У ході наради Георгій Галиць представив колегам нових в.о. начальників відділень у м. Біла Церква та Білоцерківського відділення Марину Лазаренко та Олександра Іванця.

Особливу увагу під час наради у виступах заступників начальника управління Петра Реви та Ірини Крещенської, начальників відділів було приділено питанням фінансової дисципліни, бюджетного планування, раціонального розподілу та використання коштів Фонду, господарсько-договірної роботи, якісної співпраці з об’єднаними територіальними громадами, проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, підвищення виконавської дисципліни, дотримання соціально-трудових гарантій працівників.

Начальник обласного управління Георгій Галиць наголосив на уважному і дбайливому ставленні працівників відділень до людей з особливими потребами. «Відроджуйте на практиці роботу з потерпілими на виробництві, відвідуйте інвалідів за місцем проживання, більше спілкуйтеся з людьми, вислуховуйте на відкритих прийомах громадян усі проблеми, з якими стикаються люди і вирішуйте їх не тільки напередодні Міжнародного дня інвалідів», - додав Георгій Галиць.

Крім того, начальники відділень Фонду у Київській області підписали попередження про закінчення строку дії своїх річних трудових контрактів.

У ході спілкування учасники наради обговорили та визначили шляхи вирішення порушених питань. Наголошено на необхідності активізації роботи на окреслених ділянках. За результатами наради було надано відповідні доручення.

На обліку в управлінні соцстраху Київщини перебуває 168,7 тис. страхувальників

 

Як відзначила начальник відділу фінансового контролю та аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Наталія Лаптінова, станом на 1 листопада 2018 року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області на обліку перебуває 168,7 тис. страхувальників, в тому числі: 69 тис. (40,91%) - юридичних осіб; 13 тис. (7,75%) - фізичних осіб, які використовують найману працю; 86,6 тис. (51,34%) - фізичні особи, які не являються роботодавцями.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість страхувальників збільшилась на 13,07%, юридичних осіб - на 7,07%, кількість роботодавців серед фізичних осіб – 8,88%. Також збільшилась кількість ФОП без найманої праці на 19,08%.

За її словами, з початку року на доходний рахунок управління надійшло 408,2 тис. грн., а саме: неправомірно витрачених коштів за результатами перевірок – 188,1 тис. грн., фінансових санкцій за недотримання законодавства про соціальне страхування – 85,4 тис. грн., адміністративних штрафів – 13,3 тис. грн., капіталізованих платежів – 6,2 тис. грн., страхових коштів – 29,1 тис. грн. та ін.

Протягом 11 місяців 2018 року страхувальниками області сплачено заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду в сумі понад 53,6 тис грн., що на 28,8% більше, ніж у 2017 році за аналогічний період.

Значну суму недоїмки зі сплати страхових внесків до Фонду по управлінню виконавчої дирекції Фонду у Київській області станом на 1 листопада 2018 року мають наступні страхувальники: ВАТ «Білоцерківсільмаш», ДП «Підприємство Березанської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в місті Києві та Київській області (№95), Триліський спиртовий завод, ВАТ «Згурівський бурякорадгосп».

 

Наталія Лаптінова додала, що статус економічно-активного має з переліку одне підприємство - ДП «Підприємство Березанської виправної колонії №95», яке щомісячно частково сплачує борг за рішенням суду.

Щомісячно ведеться робота по погашенню заборгованості, регулярно керівники підприємств – боржників викликаються на засідання комісій по заборгованості при райдержадміністраціях. Спеціалістами відділень даного напряму роботи ведеться активна співпраця з органами ДВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь