ЧАРІВНОЇ ПАЛИЧКИ НЕ БУДЕ - ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ

Дата: 24.12.2018 15:23
Кількість переглядів: 432

Фото без описуХоча до спільного порядку денного сесії та виконкому було внесено всього два питання, але коло обговорюваних завдань було значно ширшим. Депутати внесли зміни до рішення Студениківської сільської ради VІІ скликання від 15.01.2018 № 22-03-VІI „ Про бюджет сільської ради на 2018 рік” (із наступними змінами) та додатків до нього, про що доповіла Тетяна Іванівна Крюкова - начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності та надали можливість для продовження процесу створення медицини громади, прийнявши до комунальної власності майно закладів охорони здоров’я. Треба сказати, що процес передачі закладів медицини наштовхується на значний супротив з боку керівництва Центру первинної медико – санітарної допомоги району, тому громаді належить пройти ще непростий етап протистоянь і створення власних самодостатніх медичних закладів. 
Так як наступна сесія буде надзвичайно важливою, бо на ній ухвалюватимуть бюджет громади, депутати детально обговорили основні проблеми, які належить вирішити у 2019 році. 

Фото без опису
«Чарівної палички, за помахом якої вирішаться всі проблеми громади – не буде, тому нас усім потрібно працювати: визначитися із першочерговими проблемами, що потребують негайного вирішення та запланувати заходи, які уже найближчим часом дадуть економію ресурсів, щоб якість життя мешканців громади поступово покращилася. Кожен староста на території свого населеного пункту повинен бути господарем і працювати над пріоритетними напрямками розвитку села, саме тому закликаю депутатів, членів виконкому долучитися до обговорення бюджету громади та плану соціально – економічного розвитку на наступний рік і залучити до його обговорення якнайбільше жителів громади»,- із такими словами до присутніх звернулася голова ОТГ Марія Олександрівна Лях.
Програмою соціально - економічного розвитку Студениківської об'єднаної територіальної громади на 2019 рік визначено:
- формування оптимальної мережі навчальних та лікувальних закладів;
- покращення інвестиційного клімату сіл громади;
- підвищення рівня екологічної безпеки шляхом додержання екологічних норм та виконання природоохоронних заходів, екологічне виховання населення, впровадження системи сортування сміття, ліквідація стихійних сміттєзвалищ;
- впровадження інноваційних, науково-технічних розробок та заходів з енергозбереження;
- капітальний ремонт доріг, що поліпшують доступність жителів до об'єктів та установ, у яких надаються адміністративні, соціальні та інші послуги.

Фото без опису

З цією метою передбачено фінансування наступних заходів: 
продовження реконструкції Переяславського НВО; утеплення (термомодернізація) будівлі ДНЗ «Малятко» с. Студеники та дитячого садочка в с. Переяславське; поточний ремонт медичних закладів Студениківської ОТГ; капітальний та ямковий ремонт доріг місцевого значення; будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям для Переяславського НВО «ЗОШ І-ІІ ст..-ДНЗ» по вул. Привокзальна, 24 в с. Переяславське; заміна вікон у освітніх закладах на енергоощадні; продовження капітального ремонту адмінприміщення та створення ЦНАПу; капітальний ремонт даху ОНЗ Студениківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»; виготовлення документації та будівництво медичної амбулаторії сімейного типу с. Переяславське; виготовлення проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт будинку культури в с. Студеники; реконструкція стадіону в с. Переяславське (в т.ч. закупівля вуличних тренажерів за результатами «Конкурсу грантів на розвиток благоустрою»); придбання діагностичного обладнання для медичних закладів громади; ремонт каналізаційно-насосних станцій в селах Переяславське та. Студеники; придбання костюмів для колективів художньої самодіяльності; поточні ремонти закладів культури, будівництво місць загального користування біля закладів культури сіл громади; введення посад спорт інструкторів та створення футбольної команди громади; встановлення дитячого майданчика в с. Соснівка; фінансування Центру безпеки громади.
Фінансування вищезазначених заходів буде проводитись за рахунок коштів субвенції державного бюджету, обласного бюджету та власних надходжень.
Шановні жителі громади! Закликаємо вас активно долучитися до обговорення проекту Програми та бюджету 2019 року та надавати свої пропозиції старостам громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь