СЕСІЯ

Дата: 28.01.2019 11:56
Кількість переглядів: 921

ПЕРША СЕСІЯ 2019 РОКУ ПРО МЕДИЦИНУ, МОБІЛІЗАЦІЙНУ РОБОТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЮ ДІЯЛЬНОСТІ ВИКОНАВЧОГО АПАРАТУ РАДИ

Фото без опису
Розпочалося засідання із питань, винесених на виконком. Зокрема, першим питанням заслухали « Про стан розгляду заяв, скарг і пропозицій громадян, що надійшли у 2018 році»? про що доповіла Марія Олександрівна Лях - голова виконкому. Впродовж року із усними та письмовими запитами звернулися – 781громадян, скарг надійшло 22, клопотань, пропозицій було 10. Звернення надійшли: за статтю авторів: від чоловіків -327, від жінок – 454; за категоріями: учасники війни, учасники бойових дій - 14, діти війни - 227;в етерани праці – 107; інваліди загального захворювання – 20; одиноких матерів – 14; матерів – героїнь - 5; багатодітних сімей – 19; учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих -12; учасників АТО - 14; інших – 338. Відмовлено незначній кількості осіб у зв’язку з тим, що питання звернень знаходилися поза компетенцією сільської ради. Депутати затвердили звіт щодо звернень. Одним із останніх звернень було прохання про розміщення на території громади соціальної аптеки, що особливо актуально для жителів вразливих категорій.
У «Різному» розглянуто питання виплат заробітної плати працівникам новоствореного комунального підприємства «Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини» за січень. У зв’язку із реорганізацією установи та технічними збоями у реєстрації пацієнтів виникла потреба у дофінансуванні галузі. Наразі керівництво громади просить усіх жителів громади повторно зареєструватись у лікаря, для цього слід підійти до лікаря, з яким ви уклали декларацію (мати при собі мобільний телефон) та по-новому її підписати.
Також виникло питання роботи реєстратора та перебування його безпосередньо в громаді, що відбудеться після створення ЦНАП.
Приємною подією відзначився день також для рятувальників, бо відбулася передача апаратів для роботи в непридатному для диханні середовищі DRAGER працівникам пожежної частини. Голова Студениківської об’єднаної територіальної громади Лях Марія Олександрівна наголосила, що депутати Студениківської ОТГ підтримали це рішення, адже це є великим внеском в розвиток рятувальної служби Переяславщини. Апарати на стисненому повітрі допомагають рятувальникам проводити розвідку та рятування людей в задимленому середовищі. Начальник Переяслав-Хмельницького підрозділу ДСНС Лисенко Сергій Олегович та начальник 6-державного пожежно-рятувального загону Герасименко Микола Миколайович подякували громаді за допомогу.

Депутати одноголосно підтримали рішення про передачу земельної ділянки в оренду СП ТОВ «Нива Переяславщини» на тих самих умовах, які були у попередньому договорі, та погодили розміщення зовнішньої реклами( бігборду) в с. Переяславське та с. Студеники, щоб отримувати надходження за це, відповідно до законодавства. 

Фото без опису
Депутати підтримали зміни до рішення «Про сільський бюджет Студениківської сільської ради на 2019 рік (в новій редакції) та додатків до нього.
Затвердили штатний розпис апарату Студениківської сільської ради та її виконавчих органів на 2019 рік, внесли зміни до рішення та затвердили структуру і штатну чисельність апарату ради, штатний розпис закладів культури, закладів освіти, штатний розпис та графік роботи комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», затвердили план роботи сільської ради та виконавчого комітету на 2019 рік.
Були також врегульовані питання оплати праці сільського голови та заступника.

Фото без опису
Проголосовано також рішення про відшкодування у 2019 році витрат на покриття фактичних збитків за послуги зв’язку окремим категоріям громадян, по оплаті житлово-комунальних послуг інвалідам по зору І та ІІ груп на 2019 рік, що проживають на території об’єднаної територіальної громади Студениківської сільської ради.
Після бурхливого обговорення питання за участі працівників районного військкомату депутати підтримали затвердження Програми цільового фінансування заходів мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Студениківської сільської ради на 2019 рік, передбачивши у ній фінансування у сумі 120 тисяч гривень. Конкретне виділення коштів буде обговорена на наступних сесіях.
Також затвердили Програму підтримки та розвитку охорони здоров’я на території Студениківської сільської ради на 2019-2021 роки та уклали договір на обслуговування екстрених та невідкладних викликів жителів громади, передбачивши на ці заходи 200 тисяч гривень. Тепер Пункт тимчасового базування екстреної медичної допомоги буде обслуговувати екстрені виклики громади із доїздом швидкої впродовж 20 хвилин та невідкладної допомоги впродовж години, перевагу матимуть екстрені виклики. Відшкодування вартості медикаментів та пального буде проводитись щомісячно із бюджетних коштів громади. Вартість години роботи закладу майже 600 гривень
Підтримано також питання вступу до асоціації органів місцевого самоврядування - «Асоціація об’єднаних територіальних громад».
Депутати затвердили звіт голови ОТГ про діяльність у 2018 році, який буде презентовано у селах громади. 
Розглянуто також 16 земельних питань та надано одноразову матеріальну допомогу на лікування окремим громадянам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь