РІЧНИЙ ЗВІТ ОТГ. СОСНОВА

Дата: 28.01.2019 12:07
Кількість переглядів: 538

МАРІЯ ЛЯХ: « МИ ПОВИННІ ЗБУДУВАТИ АКТИВНУ НЕБАЙДУЖУ ГРОМАДУ»

Будинок культури села Соснова став наступним закладом культури, який приймав у своїх стінах учасників звітів голови ОТГ.

Фото без опису
Фото без описуЗвіт розпочав в.о. старости Василь Микитович Очкур, який, представив соціальний паспорт села, заклади соціальної інфраструктури, розташовані у селі. Із чотирьох депутатів від села троє очолюють депутатські комісії. Від депутатів села Соснова слово тримав Анатолій Вікторович Красуцький, директор Соснівської школи, голова комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, фізичного виховання, молоді, культури, депутатської етики та регламенту, який детально розповів про заходи, які проведені у селі за 2018 рік. Зокрема, на благоустрій території, придбання інвентарю використано 87, 1 тис. грн.; облаштування скверу села – 79 тис. грн.; придбання запчастин для шкільного автобусу – 34, 3 тис. грн.; облаштування кабінету для першого класу – 113, 4 тис. грн.; технічна інвентаризація школи обійшлася у 23, 5 тис. грн.; поточний ремонт доріг – 505, 5 тис. грн.; на ремонт вуличного освітлення витратили 37, 5 тис. грн., придбали музичну апаратуру для клубу вартістю 49, 9 тис. грн. на облаштування Будинку культури та придбання ялинкових прикрас майже п’ятдесят тисяч. Серед планів на 2019 рік будівництво котельні для Соснівського НВО та придбання котлів на альтернативних видах палива вартістю мільйон гривень, поточний ремонт ФАПу, придбання медичного обладнання на суму 200 тис. грн.; Благоустрій території, встановлення камер для відеоспостереження - 200 тис. грн., поточний ремонт адмінприміщення – 200 тис. грн., ремонт групи та класу школи на суму близько 400 тисяч гривень; капітальний ремонт вулиць, проектно-кошторисна документація на вулицю Садова, Новомарківська, поточний ремонт вул. Миру, реконструкція парку у центрі села, на що передбачено 500 тис. грн. Депутати звернулися до присутніх із проханням долучитися до обговорення проекту пам’ятника жертвам голодомору, який планують встановити у майбутньому парку, До його будівництва пообіцяв докласти зусиль і очільник ПП «Соснова» Ю. І. Павлушко. Зокрема, Юрій Іванович зазначив, що «економічно» громада – це стрімкий крок вперед порівняно із колишнім районом. «Головне питання функціонування громади – це наповнення бюджету, ПП «Соснова» сплатила до громади 2 250 тисяч гривень, сільська рада за рішенням депутатів використала їх із користю для громади, раніше, до об’єднання, це було 100- 200 тисяч гривень. Громада створює реальні можливості для розвитку села, ми зі свого боку вже передали громаді трактор для комунальних потреб», - зазначив Юрій Іванович.

Фото без опису
Запитання жителів стосувалося кронування дерев, виконати яке пообіцяли найближчими днями, роботи радіо та стаціонарних телефонів, перебоїв із напругою у електромережах, поганою якістю зв’язку. Ці питання на контролі керівництва громади. 

Фото без опису
Після звіту голови громади Марії Олександрівни і відповідей на запитання, сценою заволоділи учасники художньої самодіяльності села Переяславське ансамбль «Переяславка». Головний висновок, який на зібранні виразила Марія Лях – це: «Для справжнього розвитку громади кожен її житель повинен бути активним і небайдужим».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь