РІЧНИЙ ЗВІТ ОТГ. СОМКОВА ДОЛИНА

Дата: 28.01.2019 12:18
Кількість переглядів: 467

МАРІЯ ЛЯХ: «КОЖЕН ІЗ НАС НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ГРОМАДУ І ПИТАТИ ТЕЖ ТРЕБА ІЗ СЕБЕ НАСАМПЕРЕД»
Клуб Сомкової Долини зустрічав гостей недавнім ремонтом, запопадливо не знятою плівкою із новеньких стільців і навіть красунею-ялинкою, яка, дарма що минули свята, аж ніяк не заважала важливій розмові громади із своїм головою. 

Фото без опису
Як уже повелося, першою слово тримала в.о. старости Тетяна Василівна Шатун, у якої цього дня був ще і День ангела. У своєму виступі вона зазначила, що у 381 будинку постійно проживає 390 осіб і народилося одне немовля.
Проведено наступні заходи: благоустрій – облаштування пам’ятників, дитячих майданчиків, зупинок, прибирання, обкошування узбіччя доріг та вирубка чагарників, обрізка дерев та кущів, розчищення доріг взимку – 85, 6 тис. грн., заміна огорожі на кладовищі в с. Соснівка – 131, 5 тис. грн., проведення поточного ремонту, заміна одягу сцени, стільців( 70 штук), музичної апаратури для клубу в селі Сомкова Долина – 260, 4 тис. грн.; ремонт доріг, придбання комп’ютера для діловода в сільську раду – 20 тисяч гривень; проведено ремонт та поновлено вуличне освітлення в селі Соснівка вартістю 318, 2 тис. грн.; розроблення Генерального плану с. Сомкова Долина та с. Соснівка - 404,3 тис. грн., проведено ремонт газового обладнання до опалювального котла – 15 тис. грн., ялинкових прикрас, розчищення в листопаді 2018 року вулиць від гілля дерев та кущів, які заважають проїзду тракторів в зимовий період для очищення вулиць від снігу, встановлення додаткових ліхтарів вуличного освітлення на прохання жителів села, проект землеустрою – 10 тис. грн. 

Фото без опису
На 2019 рік заплановано поточний ремонт ФАПу, придбання медичного обладнання; завершення поточного ремонту клубу та бібліотеки, придбання сценічних костюмів,поповнення бібліотечного фонду, на це у бюджеті передбачено 200 тис. грн.; поточний ремонт вулиць: Перемоги, Шевченка; придбання та встановлення дитячого майданчика с. Соснівка – 55 тис. грн.; благоустрій території, ремонт пам’ятника у с. Сомкова Долина та обеліска с. Соснівка; встановлення камер для відео спостереження, поточний ремонт системи опалення адмінприміщення старостату. 
Зі звітом про свою діяльність виступила депутат Олена Іванівна Боліла, завідувач клубом села, яка зазначила, що є повна співпраця із керівництвом громади, однак окремих забаганок жителів депутат виконувати не повинен.
Головне питання жителів стосувалося придбання «Доступних ліків», їх можна отримати тільки у окремих аптеках районного центру, та і то із проблемами, тому поки що вихід у тому, щоб отримати такі ліки у дільничного лікаря – Тетяни Іванівни, що ще гостріше поставило на порядок денний створення комунальної «соціальної» аптеки.

Фото без опису
Директор Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель вітаючи жителів, порівняв їх із немовлям, яке робить перші кроки, передав вітання від Олександра Олексійовича Мостіпана, розповів про бачення засновника компанії необхідності створення ОТГ, зазначив, що бізнес може і повинен працювати на благо громади. Зокрема, поділився планами щодо розширення виробництва, що збільшить кількість працюючих і відповідно надходження до бюджету. «Будь-який бізнес повинен платити податки, залежно від діяльності, якою займається, тоді громада житиме ще краще», - зазначив Віталій Шакель. 

Фото без опису
Повний текст звіту голови ОТГ Марії Олександрівни Лях буде подано окремим матеріалом.
За рік роботи присутні виставили керівництву громади, старості та депутату тверду «п’ятірку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь