СПІВПРАЦЮЄМО

Дата: 25.02.2019 11:56
Кількість переглядів: 396

РОМАН ПІД НАЗВОЮ «ОТГ»
Асоціація міст України за підтримки USAID в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) провела прес-тур представників регіональних та місцевих ЗМІ до Студениківської ОТГ.Фото без опису
У «Лабораторії успіху» взяли участь редактори та журналісти районних газет Київщини, які ознайомились із результатами діяльності громади за перший рік роботи. Треба сказати, що громаді таки було чим дивувати гостей. Розпочалися відвідини із зустрічі з головою ОТГ Марією Олександрівною Лях у Студениківському опорному навчальному закладі. На вході гостей зустріли із вітанням школярі, які якраз цього дня відзначали День рідної мови. Гостям показали школу, класи, обладнані за вимогами НУШ, тренажерний зал, інклюзивно - ресурсний центр. 

Фото без опису
За круглим столом не бракувало запитань. Кількість фотоапаратів, гострих реплік, зацікавленості і аргументів зашкалювала, бо всі, хто сидів за столом, розуміли важливість і злободенність питання об’єднання територіальних громад. Цікавилися «підводними каменями», допитувались «звідки ростуть ноги», але найперше, де беруться гроші. Марія Олександрівна щиро ділилася досвідом: чесно говорила про колізії децентралізації, особливості співпраці із старостами, членами виконкому, депутатами, про команду і «граблі», на які довелося наступити. Старійшина місцевого самоврядування Гаррі Геральдович Мартін, виконавчий директор Київського регіонального відділення АМУ, закликав присутніх обмінюватись думками. До зацікавленої розмови доєднався депутат Київської обласної ради, доктор економічних наук, професор, лауреат Державної премії у галузі науки й техніки, керівник Офісу реформ у Київській області Володимир Удовиченко, який зупинився на засадах реформи децентралізації та особливостях її проведення на Київщині, підтримували його представниці Офісу реформ Ревенко Тетяна Миколаївна, регіональний консультант місцевого регіонального розвитку, Мельник Тетяна Олександрівна та Привалова Дарина Дмитрівна. Закінчилася дискусія єдинодушним бажанням подивитися, а чи є насправді те, про що говорить голова ОТГ, тому шлях журналістів пройшов через Студениківську Амбулаторію загальної практики сімейної медицини з відвіданням Пункту базування «Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги», де очільник закладу розповів про співпрацю із громадою із обслуговування викликів невідкладної допомоги. У пожежній частині гості спостерігали за безпекою громади через монітори відеоспостереження, побачили нову техніку. Далі мандри були уже селами громади. Тут спікерами стали старости громад: Григорій Кобялко та Михайло Ємельяненко. 

Фото без опису
Козлівський старостинський округ порадував виступом вокального ансамблю «Осіннє золото», який у повному складі прийняв рішення про закордонні гастролі літом цього року у Європі. 
У селі Переяславське теж було що показати: школу, стадіон і місце під майбутню Амбулаторію, до речі керівники Асоціації міст України пообіцяли бути лобістами цього питання в області. Зацікавлено гості слухали розповідь директора Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталія Шакеля про основні засади співпраці бізнесу та громади. Зокрема, про збільшення надходжень до бюджету громади внаслідок підвищення зарплати працівників підприємства на 20%, а це головне джерело надходжень до гаманця ОТГ. 
У Сомковій Долині не без гордості староста Тетяна Шатун показала ремонт у клубі, про що обов’язково розповімо окремо, а підведення підсумків і зустріч із очільником ПП «Соснова» Юрієм Павлушком та старостою Василем Очкуром стали органічним завершенням журналістського туру. 
За кадром залишилися чудові фрази, які так і сипали журналісти та учасники зустрічі, а на душі сонячно і тепло від спілкування із друзями, одного тільки ми не сказали акулам пера: нам уже один рік, а їм ще належить вигадати і написати свою історію – роман під назвою «ОТГ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь