СЕСІЯ

Дата: 25.03.2019 08:50
Кількість переглядів: 447

ПОЗАЧЕРГОВА 25: СТУДЕНИКІВСЬКА ОТГ ДОЄДНАЄТЬСЯ ДО ЧЕЛЕНДЖУ ІЗ ПРИБИРАННЯ

Фото без опису

Спільне засідання виконкому та сесії Студениківської ОТГ розпочалося із суто виконкомівського питання: проведення двомісячника благоустрою населених пунктів, про що доповіла Марія Олександрівна Лях, голова виконкому. Зокрема, впродовж двох місяців будуть ліквідовані 19 стихійних сміттєзвалищ, прибрані прибудинкові території багатоповерхівок, проведено облаштування пам’ятників та громадських кладовищ, прибрані спортивні та дитячі майданчики, планується висадити газони, квітники, взяти участь у посадці дерев, очистити від сміття береги водойм, буде продовжено висадку сосни, кронування дерев, загалом планується прибрати близько 30 тисяч квадратних метрів території та залучити майже 600 осіб до участі у роботах із благоустрою ( ініціативу підтримає житель громади Григорій Григорович Кобялко та працівники мережі Ашан). 
Але головне питання навіть не у прибиранні, а у поступовому вихованні екологічного світогляду жителів громади і відповідального ставлення до навколишнього середовища. 
Створено також штаб із проведення двомісячника благоустрою, який триватиме із 20 березня по 20 травня.
Закликаємо усіх жителів громади доєднатися до участі у народних толоках, давайте облагородимо довкілля та зробимо світ ошатнішим! 

Фото без опису
Наступне питання, уже сесійне, стосувалося прийняття в комунальну власність об’єднаної територіальної громади Студениківської сільської ради об’єктів майна закладів охорони здоров’я, про що доповіла Людмила Крисько – начальник відділу з юридичних питань. Суть питання полягає у наступному: до нашої громади звернулася Семенівська сільська рада із проханням про приєднання Семенівської медичної амбулаторії та ФАПу села Леляки до нашого комунального медичного закладу, для чого слід прийняти вказані заклади у комунальну власність громади. Про це будуть внесені відповідні зміни до ліцензії нашого комунального закладу. У Семенівській сільській раді проживає близько 1600 осіб, які в майбутньому укладуть декларації із нашими сімейними лікарями. Тому ухвалено рішення про прийняття на баланс медичних закладів.

Фото без опису
Член виконкому Олександр Олексійович Мостіпан додав, що два села Баришівського району – Семенівка і Яблуневе не приєдналися до Баришівської ОТГ, тому нині стоїть питання про функціонування медичних закладів сіл. Сесія Семенівської сільської ради ухвалила рішення про приєднання медицини до Студениківської ОТГ, лікарі громади підтримують це питання, і це дозволить зменшити вилучення коштів із громади до державного бюджету.
Водночас, Марія Олександрівна зазначила, що непроста ситуація склалася із функціонуванням медичного закладу села Соснова через хворобу лікаря. Близько 500 тисяч гривень громада сплатить до Центру первинної медичної допомоги за обслуговування жителів села Соснова, так як сімейний лікар наразі не перейшов на роботу до комунального закладу громади. Громада бажає лікарю якнайшвидшого одужання та чекає його на роботі. 
Депутати у продовження питання про функціонування медицини громади підтримали звернення до Баришівської районної ради щодо передачі функцій з первинної медичної допомоги Семенівської сільської ради до Студениківської ОТГ.
Після бурхливого обговорення було також затверджено Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Господар» на 2019-2021 роки, про що доповів очільник комунального підприємства Микола Андрійович Кремешний. Нею передбачено фінансування механізмів, матеріалів та заробітної плати працівників комунальної сфери громади у сумі більше трьох мільйонів. Водночас, це тільки прогнозовані показники, кожен із них буде голосуватися депутатами окремо.
Наразі вже працює трактор та щепкоріз, але головним питанням залишається якість питної води, на що є справедливі нарікання жителів, капіталовкладення у цю сферу повинні бути величезні.
Депутати підтримали затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) . 
У «Різному» слово взяв член виконкому Олександр Мостіпан, який роз’яснив ситуацію із будівництвом майбутнього м’ясокомбінату та супутнього заводу із рендерігу і повідомив, що загалом до бюджету громади від двох об’єктів надійде додатково 15 мільйонів гривень. Олександр Мостіпан дав особисті гарантії екологічності та безпечності вказаних підприємств, аналогів яким немає в Україні, зокрема додатковою гарантією слугуватимуть залучені для цього кредитні кошти ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку) та постійний аудит міжнародних експертів. Десь через півтори - два місяці «Нива Переяславщини» запросить представників громади до аналогічного підприємства у Данії, щоб ознайомитись із його роботою на місці. Присутні підтримали пропозицію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь