САДИМО ЛІС

Дата: 25.03.2019 09:22
Кількість переглядів: 375

Quércus rúbra - дивовижний або ЧЕЛЕНДЖ ПРОДОВЖУЮТЬ СТУДЕНИКИ

Фото без опису
Дивне слово латиною – це не менш дивна рослина – дуб червонолистий, який віднині ростиме на території лісового масиву поруч із смітником. 
Взагалі, у цей не дуже привітний день, бо погода якраз у повному розумінні весняна, червоними були не тільки дуби, але і було багато всього червоного. Але відразу про погоду: вона, як вельми примхлива пані, то сипала дрібненьким дощиком, то піднімала вітерець, то раптом посміхалася лагідним сонечком. Та на всі ті вибрики дружна бригада садівників - лісівників аж ніяк не зважала, бо займалася надзвичайно важливою роботою - садила ліс для майбутнього.
Чому саме дуби, спитаєте? Бо це територія лісу, де раніше росли сосни, які згоріли, тепер аби позбутися короїдів, які здатні пошкодити навіть великі дерева, треба розбавити хвойні породи листяними, крім дуба ще і ясен. 
А розфарбовано світ у червоні кольори, бо поруч із працівниками Студениківської ОТГ працює і десант із мережевого супермаркету Ашан у куртках фірмового червоного кольору.

Фото без опису
Ініціатором поїздки став житель села Студеники Григорій Григорович Кобялко, ось як він сам говорить про цю подію: «Наразі екологічні проблеми набувають загрозливих масштабів. Компанія Ашан - підприємство європейського напрямку, тому ми підхопили загальносвітовий челендж із підтримки чистоти планети. Виробничий підрозділ логістики, який розташований в м. Бориспіль, сьогодні за погодженням із керівництвом компанії, вирішив особисто доєднатися до посадки лісу. Компанія офіційно підтримує такі заходи, ми займаємось чисткою озер, опікуємось освітніми закладами, а сьогоднішній наш приїзд – це маленька вдячність природі, яка дбає про чисте повітря. Ми робимо це із задоволенням!».

Фото без опису
Молоді, завзяті хлопці та дівчата із Ашану, працівники адміністрації громади за годину - дві роботи залишили по собі велику ділянку із 1600 дерев і зобов’язалися приїжджати її провідувати. Щиро вдячні гостям і жителям громади і може колись над цими лісами зазвучить давно забута пісня про ясени:
Ясени, ясени,
Бачу вас за селом край дороги,
Вам вклоняюсь до ніг,
Як вертаю з далеких доріг.
Ви приходите в сни,
Як дитинство моє босоноге,
Ви приходите в сни,
Кучеряві мої ясени.
Нехай у наші сни приходять ясени із босоногого дитинства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь