КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Дата: 08.04.2019 09:42
Кількість переглядів: 345

ЩОДО ПЛАТІЖОК ЗА ГАЗ!

Фото без опису
Шановні жителі! 
Студениківська ОТГ інформує, що НКРЕКП відреагувала на численні скарги та звернення народних депутатів та органів місцевого самоврядування щодо неправомірних вимог Київоблгаз про донарахування побутовим споживачам обсягів газу, яке враховувало різницю в приведенні до стандартних умов. 
Нагадаємо, восени 2018 року багато операторів газорозподільних мереж в платіжках здійснили донарахування побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, яке враховувало різницю в приведенні до стандартних умов. 
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у березні провела
позапланові перевірки 20 операторів газорозподільних систем через донарахування в платіжках, а саме: Вінницягазу, Волиньгазу, Дніпрогазу, Дніпропетровськгазу, Житомиргазу, Закарпатгазу, Запоріжгазу, Івано-Франківськгазу, Київоблгазу, Криворіжгазу, Львівгазу, Миколаївгазу, Рівнегазу, Сумигазу, Харківгазу, Харківміськгазу, Хмельницькгазу, Чернівцігазу і Чернігівгазу.
Суть проблеми полягала у наступному: вузли обліку природного газу в точках передачі газу з газотранспортної системи в газорозподільну систему в автоматичному режимі здійснюють вимірювання при стандартних умовах (20 ?), проте лічильники газу у побутових споживачів не здійснюють такої температурної корекції обсягів і вимірюють при фактичній температурі навколишнього середовища. У результаті відбуваються втрати газу, проте вони вже враховані НКРЕКУ при розрахунку тарифу.
Тому Нацкомісія заборонила виставляти платіжки за газ з приведенням до стандартних умов. Постановою НКРЕКП від 22.03.19 року накладено штраф на ПАТ Київоблгаз у розмірі 850 тисяч гривень та зобов’язано здійснити перерахунок побутовим споживачам, врахувавши раніше сплачені суми, якщо такі були, в рахунок оплати за фактично використаний газ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь