МЕДИЦИНА

Дата: 10.05.2019 16:18
Кількість переглядів: 397

МАЄМО ВСЕ НЕОБХІДНЕ ДЛЯ НАДАННЯ ПЕРВИННОЇ ДОПОМОГИ

Фото без опису
2 квітня 2018 року в рамках медичної реформи в Україні стартувала національна кампанія «Лікар для кожної сім'ї». Реформування системи охорони здоров’я розпочали саме з первинної ланки медицини, тобто сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Нині ж 70% українців обрали собі лікаря та уклали із ним декларацію про обслуговування. У нашій Студениківській ОТГ такий відсоток ще вищий і складає цілих 88! Найбільше роботи залишилося у селі Соснова, де цей процес триває повільніше.
«Ми просимо жителів села Соснова максимально активно звернутися до свого лікаря і укласти чи поновити декларації, щоб довести цю справу до кінця, - із таким проханням звертається до жителів головний лікар Студениківської ОТГ Вікторія Анатоліївна Кормишева. Наразі ми маємо усі можливості для надання первинної медичної допомоги. Маємо бланки суворої звітності і можемо виписати лікарняний лист чи надати довідку. Жодних проблем не маємо із забезпеченням рецептами на «Доступні ліки», найближчим часом отримаємо надзвичайно потрібний прилад - геманалізатор крові, десь за тиждень - два він буде встановлений і запущений, у кожній амбулаторії є ЕКГ, ліки першої необхідності і все необхідне обладнання для надання первинної допомоги».
Вікторія Анатоліївна офіційно працює головним лікарем менше трьох тижнів і поки що не має власного кабінету, але наразі у ньому завершено ремонт і за день - два завезуть меблі: « Я на зв’язку постійно, бо невирішених проблем ще багато, але ми маємо колектив медичних працівників, дякуємо жителям громади за активність і підтримку і готові працювати, щоб громада була захищеною. 

Фото без опису
З першого квітня 2019 року відповідно до рішення МОЗ пацієнти, які ще не підписали декларацію із сімейним лікарем, але мають невідкладний стан, повинні обслуговуватись будь-яким лікарем. Якщо ж це звичайні процедури чи видача довідок, тоді тільки знайти свого лікаря, укласти з ним декларацію і отримувати допомогу від свого лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь