УРОЧИСТОСТІ

Дата: 10.05.2019 16:24
Кількість переглядів: 366

МАКИ ЧЕРВОНІ ЗНОВ РОЗЦВІТАЮТЬ, ПАМ`ЯТЬ ДІДІВ БЕРЕЖУТЬ 


Дев’ятого травня сама природа хмурила брови і часом бризкала скупою дощовою сльозою, ніби згадуючи всіх, хто не повернувся із поля битви. У всіх населених пунктах громади відбулися урочисті заходи, покладання квітів, земляки вшанували пам’ять полеглих односельчан. Вітаючи громаду зі святом голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях зазначила, що вдячна всім, хто прийшов віддати шану полеглим землякам. «Сьогодні у громаді залишилося всього п’ять реальних учасників Другої світової війни. Біль від ран тієї війни не загоївся і досі, і події сучасні на Сході нашої держави не дають нам забути, якою ціною досягається мир. Ми в боргу перед переможцями, і тільки наше мирне і щасливе життя, заради якого вони поклали свої молоді життя, може бути їм винагородою. Ми зобов’язані зберегти його і створити всі можливості, щоб наші діти жили краще за нас».


Участь у урочистостях взяли жителі сіл, колективи художньої самодіяльності села Переяславське «Переяславка», с. Студеники «Дівчата з Левади», с. Сомкова Долина, Соснівка «Долинянка», с. Козлів «Осіннє золото», с. Соснова «Веселка». Сердечне спасибі учасникам творчих колективів, працівникам культури, старостам сіл, учням та вчителям сіл громади, які вшанували священну для нас дату – 74 річницю Перемоги.


Якби у один список скласти прізвища усіх загиблих земляків, то він звучав би майже годину, сотні, десятки сотень прізвищ звучали як набат, як звук метронома нашої пам’яті. Лягали квіти до обелісків і братських могил, вклонялися могилам сиві, молоді і зовсім маленькі.


Дорогі земляки, ви не забуті…Пам’ятаємо, перемагаємо…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь