ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

Дата: 23.05.2019 16:23
Кількість переглядів: 412

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ: ГЕНПЛАН ТА ПАРК СЕЛА СОСНОВА

Фото без опису
Сьогодні відбулися громадські слухання щодо коригування Генерального плану села Соснова. Генеральний план визначає функції території без деталей із трьома групами будівель: житлова забудова (будинки жителів), адміністративна( школа, заклади культури, медицини) і виробничо – складська ( виробничі потужності). При цьому визначаються санітарно - захисні норми: припустимо, найближчий будинок від кладовища може бути розташований не ближче ніж за триста метрів ( звичайно, мова не йде про вже існуючі будівлі). При цьому Генеральний план території повинен враховувати перспективи розвитку населеного пункту та передбачати можливості для росту виробничих потужностей і надходжень до бюджету, ухвалюється він на тривалий проміжок часу. Попередні генплани були створені приблизно 40-50 років тому. План узгоджується із стратегією розвитку усієї громади. 
Розроблений план - ТОВ «Укргруппроект», площа села - 608, 8 га, чисельність населення 637 осіб. Розробники чітко визначили межі населеного пункту, види забудов, зокрема, у межі села введено виробничу забудову (свиноферму, тракторний стан, молочно- товарну ферму, елеваторні потужності, складські приміщення), які досі були за межами села. Водночас, на побажання Соснівського старостату винесено за межі села землю для сільськогосподарського товарного виробництва, яка досі перебувала у його межах. Саме це питання викликало зауваження юриста Студениківської ОТГ, як таке, яке зменшує можливості громади для отримання надходжень….
Під садово - житлову забудову передбачено 142, 5 гектарів, вони розміщені по околиці села. Передбачено також будівництво соціального житла, пожежного депо, заклад дошкільної освіти, критий ринок, зони активного відпочинку: пляжу, озеленення території.

Фото без опису
Наступний етап – це розробка стратегічного екологічного оцінювання, потім містобудівна рада у м. Переяслав - Хмельницький і врешті матимемо готовий план, впродовж місяця – півтора до перших чисел липня ще можливо внести зміни, до часу проведення містобудівної ради.
Окремо розглядалося питання розміщення парку у селі Соснова. Ним передбачено у парку культури та відпочинку зони – господарську та адміністративну (5%); зона активного відпочинку(10%), дитяча зона: баскетбольний майданчик( 25%); релігійна зона: церква, доріжки із конусовидними туями та самшитом, пам’ятник жертвам голодомору; інтерактивний сонячний годинник; зона пасивної рекреації (25-30%) із центральною площею та світловим фонтаном, дендрологічний дитячий лабіринт та дендрологічні шахи. Загальна вартість будівництва ще не прорахована і буде здійснюватись кількома етапами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь