ПЕРЕЙМАЄМО ДОСВІД

Дата: 30.06.2019 19:56
Кількість переглядів: 308

Мобільність в громадах та шляхи розвитку" 


Тема, якою цікавляться більшість громад України. Не є винятком і наша Студениківська громада. Розробляючи Концепцію стратегії розвитку громади та провівши соціологічне опитування, значна частина мешканців Студениківської ОТГ визначила першочерговим завданням - налагодження транспортного сполучення між селами громади, зокрема Сомкова Долина, Соснівка та Соснова.
Нашій громаді пощастило стати учасником програми U-lead "Підтримка та розвиток сталої мобільності в ОТГ". Після проведення численних тренінгів, де розглядалися проблеми громад в сфері мобільності та можливі шляхи розвитку, учасники отримали можливість 10-14.06.19 відвідати Німеччину, та запозичити досвід цієї країни стосовно організації перевезень, зокрема міжміських та регіональних. 
Як це працює тут? Організація громадських перевезень - завдання загальнодержавне. Кошти виділяються з державного бюджету до місцевих різних рівнів. Місцеві в свою чергу оголошують тендер на закупівлю послуги, за результатами якого обирають найкращого перевізника та укладають з ним договір на 15 років ( договір має більше 2000 сторінок!). Це стосується залізниці, "електрички" по нашому. Автобусні перевезення теж дотаційні з держави, послуги надають комунальні підприємства. Вчора були в такому - парк зі 100 автобусів, обслуговує 52 маршрути.
Що стосується нашої громади, то у нас планується придбання автобуса, який буде забезпечувати перевезення в нашій громаді.
Інформація спеціаліста з регіонального розвитку Віти Петрівни Козелецької.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь