ПЕРЕЙМАЄМО ДОСВІД

Дата: 30.06.2019 19:56
Кількість переглядів: 334

Мобільність в громадах та шляхи розвитку" 

Фото без опису
Тема, якою цікавляться більшість громад України. Не є винятком і наша Студениківська громада. Розробляючи Концепцію стратегії розвитку громади та провівши соціологічне опитування, значна частина мешканців Студениківської ОТГ визначила першочерговим завданням - налагодження транспортного сполучення між селами громади, зокрема Сомкова Долина, Соснівка та Соснова.
Нашій громаді пощастило стати учасником програми U-lead "Підтримка та розвиток сталої мобільності в ОТГ". Після проведення численних тренінгів, де розглядалися проблеми громад в сфері мобільності та можливі шляхи розвитку, учасники отримали можливість 10-14.06.19 відвідати Німеччину, та запозичити досвід цієї країни стосовно організації перевезень, зокрема міжміських та регіональних. 
Як це працює тут? Організація громадських перевезень - завдання загальнодержавне. Кошти виділяються з державного бюджету до місцевих різних рівнів. Місцеві в свою чергу оголошують тендер на закупівлю послуги, за результатами якого обирають найкращого перевізника та укладають з ним договір на 15 років ( договір має більше 2000 сторінок!). Це стосується залізниці, "електрички" по нашому. Автобусні перевезення теж дотаційні з держави, послуги надають комунальні підприємства. Вчора були в такому - парк зі 100 автобусів, обслуговує 52 маршрути.
Що стосується нашої громади, то у нас планується придбання автобуса, який буде забезпечувати перевезення в нашій громаді.
Інформація спеціаліста з регіонального розвитку Віти Петрівни Козелецької.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь