СЕСІЯ

Дата: 30.06.2019 20:41
Кількість переглядів: 309

ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ ГОТОВІ
Уже традиційно у Студениківській ОТГ відбулося спільне засідання виконкому та сесії сільської ради.
На початку засідання слово взяв засновник Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександр Мостіпан. Він подякував учасникам делегації, яка відвідувала завод із виробництва м’ясокісткового борошна та косметологічного жиру у Данії, аналогічний «Нива Переяславщини» збирається збудувати поблизу села Козлів.
«Ми показали, представникам громади, що це таке і будемо рухатися тим шляхом, якого вимагає українське законодавство: це не означає, що це буде завтра, бо потрібно зібрати купу документів, пройти екологічні слухання… 

Фото без опису
«Нива Переяславщини» має власну земельну ділянку, яка відповідає всім вимогам до такого будівництва, яка розташована за 1 кілометр від населеного пункту, тоді як законодавча норма – 500 метрів. Цю ділянку ми викупили після розпаду колгоспу за значні кошти. Ми працюємо за данськими технологіями, мало того, завод у Данії працює за технологіями п’ятнадцятирічної давності, у нас вони будуть значно сучасніші, виробник обладнання такий же, споруди для очистки води у нас будуть значно досконаліші, очищена вода буде використовуватись для розведення риби та поливу полів. Я готовий особисто гарантувати, що жодної шкоди від цього виробництва для екології не буде, так само і запахів. Мало того, якщо депутати громади виділять невеличку діляночку землі у селі Козлів, я готовий побудуватись і жити поруч із майбутнім заводом», - підкреслив Олександр Олексійович. 

Фото без опису
Значна частина засідання була присвячена обговоренню питання підготовки установ і організацій Студениківської ОТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Про переоснащення котелень бюджетної сфери ми вже писали. Із проблемних залишилися питання обладнання модульної котельні для освітнього закладу села Переяславське (всі попередні роботи виконані, залишилося ряд організаційних моментів) та школи села Соснова (оголошено повторний тендер, попередній не виявив охочих). 
Присутні також підтримали створення редакційної колегії для випуску газети громади та впорядкування поштових адрес.
Серед сесійних питань було укладення договору оренди частини нежитлового приміщення ПАТ «Державний ощадний банк України», яке підтримали депутати.
Також затверджено всі необхідні документи для створення відділу Центру надання адміністративних послуг виконавчого апарату Студениківської сільської ради.

Фото без опису
Внесено також зміни до програми «Турбота»: до категорій, які мають право на отримання матеріальних пільг, додано категорію учасників АТО, про що доповіла Конононенко А.І., провідний спеціаліст відділу освіти охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення. 
Розглянуто також ряд земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь