СОЦІАЛЬНЕ ТАКСІ

Дата: 09.08.2019 13:51
Кількість переглядів: 633

ГРОМАДА РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ
День Святого Пантелеймона - цілителя у Студениківській ОТГ дуже символічно співпав із ще однією поважною подією - отриманням «соціального таксі».

Фото без опису
Ще рік тому у 2018-му році було запроваджено програму щодо стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю «соціальне таксі», в якій Студениківська ОТГ взяла участь. Поданий пакет документів пройшов конкурсний відбір серед 60-ти проектів, та був розглянутий робочою групою Міністерства соціальної політики України і потрапив у групу 28-ми кращих проектів. Однак у 2018 році отримати спеціалізований транспорт нам не вдалося. Немало скептиків взагалі не вірили у таку можливість, але спільна праця голови ОТГ Марії Олександрівни Лях, депутатського корпусу, виконкому з органами соціального захисту України та Київщини таки дала свої результати. І ось уже новенький мікроавтобус вартістю півтори мільйона гривень стоїть на Центральній площі Студеників. Його навіть вдалося випробувати на міцність. Транспорт 2019 року випуску, укомплектований спеціальним підйомником, кількістю місць 6 з них 2 на інвалідних візках, для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Але, як зазначали на урочистостях гості та голова ОТГ, використання у нього буде якнайширше, починаючи від перевезення людей із обмеженими можливостями і закінчуючи пенсіонерами та мамами із дитячими візочками.

Фото без опису
«Це чергове маленьке досягнення, бо все наше життя – то ряд маленьких досягнень. Ми пробували брати участь у конкурсі двічі, але завдяки допомозі Департаменту соціального захисту, нам це вдалося. Це суттєва допомога для створення рівних можливостей для всіх членів громади. Тільки гуртом, тільки разом ми можемо творити своє життя. Разом ми зможемо зробити більше. Ви можете розраховувати на громаду! », - зазначила Марія Олександрівна Лях. 
Численні гості доєдналися до привітань: директор обласного відділення Благодійного фонду захисту інвалідів Сергій Подорожний, заступник начальника управління соціального захисту населення Департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Валерія Низенко, голова Київської обласної організації ГО «Всеукраїнська організація «Союз осіб з інвалідністю» Любов Онопрієнко. директор Групи компаній «Нива Переяславщини» Віталій Шакель, виконуючий обов’язки голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Коркач.
Ми другі в області після Фурсівської ОТГ, хто отримав подібні авто на Київщині, ще 30 серпня отримає таку техніку Тетіївська ОТГ.

Фото без опису
Офіційно передав ключі від автомобіля Марії Олександрівні Сергій Подорожний. А голова пообіцяла, що простоювати авто не буде.
Після виступів і привітань усі присутні стали глядачами чудового концертного дійства. Запалювали зал «Дівчата з левади», радували своїми танцями учасники ансамблю «Фолкденс» під керівництвом Поліни Кирбабіної, солісти Валентин Жуль, цьогорічна випускниця і студентка столичного вузу Аліна Мазай, розчулила присутніх вокалістка Надія Іванівна Журавська, полонив голосом і викликав крики «Браво!» Андрій Мосієнко
На святі були присутні багато людей, для яких і призначений транспорт, і нас усіх щиро дивує їх незламність, таланти, здібності і оптимізм, бо саме вони демонстрували разом із іншими майстринями майстер-клас із виготовлення ляльки - мотанки, вишивання, декоративно - прикладного мистецтва, чоботарства.
Мабуть, у такі моменти віриться, що все буде добре, що все вдасться, і жити у громаді буде затишно і зручно усім, бо новий автомобіль - це ще одна можливість стверджувати, що ми – громада рівних можливостей для всіх!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь