БУДІВНИЦТВО, РЕКОНСТРУКЦІЯ

Дата: 28.08.2019 16:08
Кількість переглядів: 353

ПЕРИПЕТІЇ ДОВКОЛА ШКОЛИ

Фото без опису
Школа у селі Переяславське – найбільш очікуваний об’єкт, бо її відкриття чекали не один рік і діти, і батьки, і працівники школи. І, здається, ось воно – перше вересня. Та у нас не буває без «але».
Замовником робіт є Київська обласна державна адміністрація, вона ж здійснює технагляд, тобто несе усю повноту відповідальності. Студениківська ОТГ повинна була на дольовій участі сплатити 15 %, що і було зроблено ще на початку будівництва. Виконавець робіт, будівельна організація - підрядник під час виконання робіт допустила серйозний промах. Стінові панелі були прикручені на сирі планки, щоб приховати це, нерадиві будівельники обгорнули їх целофаном. Планки почали сохнути і скрутило панелі, так що їх прийшлося переробляти. Претензії керівництва громади та школи почуті не були, тому було звернення безпосередньо уже до нового очільника Київщини. Повторна зустріч Марії Олександрівни Лях з губернатором області під час обласного свята Дня Прапора у місті Переяслав-Хмельницький заставила будівельників того ж таки 23 серпня ввечері привезти панелі. Але виконати роботи будівельники такими темпами до Дня знань просто не встигнуть. 
Саме тому директор школи Роман Феліксович Корнієнко і кинув клич до батьків, аби допомогти прикрутити панелі у класах. Так що субота у батьків та вчителів – був напружений день. Зійшлися дружно. «У суботу одночасно робили три класи, у неділю ще один: в основному потрібні були чоловіки і вони виконали свою роботу, не дивлячись на те, що практично всі копали картоплю. У четвер плануємо генеральне прибирання усієї школи, там більше будуть задіяні шкільні мами та педагоги. Ми вдячні усім, хто відгукнувся на заклик і допоміг нам», - каже директор школи. 

Фото без опису
Але, крім приміщення, будівельники мали впорядкувати і територію школи. А там, мало того що повинна була постелена тротуарна плитка і облаштовані східці, там має бути ще значна кількість земляних робіт, а на будівельників уже надії не було. Вихід знайшли запросивши на будівництво засновника Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександра Олексійовича Мостіпана. Обійшовши будівництво разом із головою ОТГ, старостою села, директором компанії Віталієм Шакелем і, оцінивши проблему, Олександр Олексійович ухвалив рішення, що треба підключатися. 

Фото без опису
«Ми вдячні нашому найбільшому підприємству «Ниві Переяславщини» за те, що знову підставили плече. Відразу після відвідин школи Олександром Олексійовичем закипіла робота. Без їх техніки ми не могли б цього зробити. Зараз працюють машини на благоустрої території, а в приміщенні будівельники «Ниви» виконують роботи за підрядну організацію, прикручують панелі у чотирьох класах. Нам треба зробити все можливе, щоб діти День знань зустріли вже у новій школі. Тому ми вдячні і батькам, і педагогам і нашим партнерам – Групі компаній «Нива Переяславщини», підсумувала Марія Олександрівна Лях .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь