СЕРПНЕВА НАРАДА

Дата: 30.08.2019 16:27
Кількість переглядів: 366

КВІТКОВА КАРТА УКРАЇНИ ВІД ОСВІТЯН

Фото без описуФото без опису
Останні літні дні – це період серпневих учительських конференцій, але це раніше вони так називалися. Нині - це студії, брифінги, ради. Та не тільки це змінилося, змінився кардинально сам дух учительських серпневих нарад. У Студениківській ОТГ освітяни, натхненні прикладом обласного заходу у Бучі, влаштували свою нараду також на відкритому просторі, у амфітеатрі, на території опорного закладу громади. Не тільки місце було просякнуто радістю, але і в основі всього заходу були нотки дитячої задерикуватості і очікування чогось дивовижного. І воно таки було. На вході учасники отримували різнокольорові стрічки, навіть голова ОТГ Марія Олександрівна отримала помаранчевий браслетик на руку. А розпочали роботу із святкового номеру молодого вчителя співів Анатолія Васильовича Павленка, який до того ще виявився і саксофоністом. Виконаний ним номер задав тон спілкування. Освітянську родину села Переяславське також поповнив молодий учитель математики – Наталія Василівна, яких привітали колеги та профспілковий «оберіг» - Надія Каменська. 
Вітаючи з початком нового навчального року освітян, голова ОТГ Марія Олександрівна Лях зазначила, що нині на порядок денний роботи галузі винесено якість освіти. «Нашу громаду назвали в числі тих, хто із належною увагою та фінансуванням ставиться до галузі, бо нині усе це покладено на місцеву владу. Тому треба визначитися із стратегією нашого освітянського життя: треба подбати про напрацювання програми стимулювання вчителя, яка враховуватиме особисту результативність роботи педагога, щоб не було зрівнялівки.
З першого вересня ми на 10 % підвищуємо рівень зарплати працівникам ДНЗ, ми виплатили оздоровчі всім працівникам, водночас, ситуація, коли кількість дітей у школі, наприклад, села Соснова, щорічно істотно знижується, довго не вирішуваною залишатися не може. Кожна новостворена громада буде боротися за своїх дітей, тому ще рік навчання має бути роком підготовки школи до реорганізації у філію. Тим паче, що на опалення за сезон витрачено суму таку ж, як на всі інші заклади освіти громади заразом.
Ми не змогли перекрити дах опорного закладу через тривалі тендерні закупівлі, але ми маємо гарний депутатський корпус, маємо команду, яка здатна здолати усі труднощі. 
Це був непростий рік і для школи села Переяславське, бо добудовувалася друга черга, але ми це пройшли і другої зміни в цьому році не буде, тому я вірю у освітян, у громаду і бажаю успішного навчального року, шановні педагоги», - зазначила Марія Олександрівна. 
Взагалі рік буде багатий на нововведення, але про це поступово…
А щоб перехід від відпустки до навчання був плавний, вчителям запропонували пройти «Маршрутом Натхнення», у якому були 7 локацій: «Історія в портретах», «Мельпомена», «Голос Педагоги», «Хенд Мейд», «Релакс», «Інтелект», «Джанс Денс». Отут і стало зрозуміло, для чого браслети, бо за ними вчителі поділились на команди.

Фото без опису
А за перемогу у змаганнях команда отримувала квіточки, якими потім вчителі прикрасили карту України. Дуже символічно, бо діти також, як квіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь