ЗМІНИ У НАРАХУВАННІ СУБСИДІЇ

Дата: 29.10.2019 08:27
Кількість переглядів: 531

Зміни у нарахуванні субсидії на опалювальний період 2019-2020

Фото без опису

 

Постановою від 14.08.2019 р. № 807 та постановою від 20.10.2019 р. № 878 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» а саме:

  1. Надано право комісіям органів місцевого самоврядування призначати житлову субсидію дитячим будинкам сімейного типу на понаднормову площу житла (ДБСТ)

«Комісія має право призначити житлову субсидію на загальну площу житла з урахуванням понаднормової площі, яка не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства, а для дитячих будинків сімейного типу – не більш як на 50%. Конкретні розміри загальної площі, на яку призначається житлова субсидія (з урахуванням понаднормової), зазначаються в рішенні комісії.»;

 

  1. До доходу ДБСТ не буде враховуватися матеріальна допомога та стипендія дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбанні ними транспортні засоби:

 

  1. У сільській місцевості під час призначення житлової субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя пенсійного віку, який зареєстрований за іншою адресою (це дозволить їм отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг):

«Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства (крім доходів одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання, та доходів одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною у разі, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти). При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.»;

 

  1. Субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску. Також переглянуто алгоритм розрахунку платежу з наступного періоду.
  2. Зменшилися соціальні нормативи, в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату ЖКП:
  • У разі використання природного газу для індивідуального опалення – 4 куб. метри природного газу на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період (було 4,5 куб. метри природного газу на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період);
  •  У разі використання холодної води становить 3,6 куб. метри на одну особу на місяць за відсутності послуги з постачання гарячої води (було 4 куб. метри холодної води на одну особу на місяць за відсутності послуги з постачання гарячої води).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь