ВИКОНКОМ

Дата: 31.10.2019 16:37
Кількість переглядів: 412

ВИКОНКОМ ПІДТРИМАВ СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Фото без опису

Засідання виконкому розпочалося із обговорення процесів децентралізації у державі, про що доповіла голова ОТГ Марія Олександрівна Лях
«Не далі як наступного року (до 1 січня 2020) усі необ’єднані громади добровільно чи адміністративно об’єднаються чи доєднаються до ОТГ. Така ж доля може чекати і деякі дрібні об’єднані громади, створені не за перспективним планом. Мінрегіон працює і над оновленням Методики формування спроможних територіальних громад в частині критеріїв визначення ресурсної спроможності об’єднаних територіальних громад. Серед основних, пропонується визначити наступні критерії спроможності:в ОТГ має проживати не менш 250 дітей шкільного і 100 дітей дошкільного віку; в ОТГ має проживати не менше 5 тисяч осіб; індекс податкоспроможності бюджету громади повинен складати не менше 0,3 (це коефіцієнт, що визначає рівень податкоспроможності бюджету громади, порівняно з аналогічним показником по всіх бюджетах громад в Україні) у розрахунку на одну людину; частка місцевих податків та зборів у власних доходах ОТГ – не менше 10%. Ці критерії поки не затверджено. Але вже від тепер громадам радила на це звернути увагу Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак. Щодо чисельності населення, то цей критерій не жорсткий, головне, щоб громада мала достатній індекс податкоспроможності, а він у нас високий, завдяки нашим платникам податків», - зазначила очільниця громади. Наразі також на стадії затвердження обласною владою перебуває питання приєднання до Студениківської громади села Строкова.

Фото без опису
Про виконання сільського бюджету за 9 місяців 2019 року доповіла начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Тетяна Іванівна Крюкова. Найбільшими платниками податків, як і у попередні періоди стали СП ТОВ «Нива Переяславщини», ПрАТ «ЕКХП», ТОВ «НИВА ФАРМ», ПП «Соснова». Перевиконання планових показників бюджету становить 104, 7 %. Детально із використанням бюджетних коштів у розрізі населених пунктів ви зможете ознайомитись у найближчому номері газети «Голос Студениківської громади».
Члени виконкому одноголосно погодили проект Стратегії сталого розвитку Студениківської об’єднаної територіальної громади на 2019-2026 роки та зійшлися на думці, що усі отримані пропозиції слід узагальнити та внести до Стратегії.
Фото без опису
Як зазначила модератор проекту, головний спеціаліст з регіонального розвитку, Віта Петрівна Козелецька, отримані пропозиції, хоча і не були чисельними, але стали надзвичайно суттєвими. Найбільше суперечок викликало питання щодо стану стихійних сміттєзвалищ, сортування сміття та поводження із твердими побутовими відходами, зокрема стану полігону із ТПВ.
Члени виконкому підтримали закріплення житлового будинку та призначення опікуна над житлом, надання дозволу на дарування житлової квартири, в якій зареєстровані неповнолітні діти, про що доповіла Юлія Григорівна Козелецька, провідний спеціаліст відділу освіти охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення.
Також затвердили висновок про доцільність призначення опікуна для неповносправної особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь