СЕСІЯ

Дата: 06.11.2019 16:47
Кількість переглядів: 397

ТРИДЦЯТЬ ВОСЬМА ПІД ЗНАКОМ СІЛЬСЬКОЇ МЕДИЦИНИ

Фото без опису

На засіданні депутати підвели підсумки господарювання за дев’ять місяців, затвердили звіт про виконання сільського бюджету за цей період. Отож, до сільського бюджету надійшло 49 мільйонів 138 тисяч гривень, таким чином бюджет виконаний на 104% відсотки і перевиконання становить 1 мільйон 539 тисяч гривень. Основним джерелом наповнення доходної частини є ПДФО (податок із заробітної плати) – 27 мільйонів 532 тисячі гривень. Найбільші платники податку СП ТОВ «Нива Переяславщини», ТОВ «НИВА ФАРМ», ТОВ «Переяславський ЕКХП», ТОВ «Пелском», ПП «Соснова», ФГ «Світ ланів», ФОП Махарадзе.
Видаткова частина становить 51 мільйон 851 тисячу гривень. Найбільше коштів використано на утримання закладів освіти всього близько п’ятнадцяти тисяч гривень.
Депутати внесли зміни до рішення Студениківської сільської ради УІІ скликання від 22.12.2018 року №511-21-УІІ «Про сільський бюджет Студениківської сільської ради на 2019 рік» та перерозподілили раніше заплановані, але неосвоєні кошти на інші статті витрат.
Дискусію викликало питання про місце розташування бюветів із питною водою. Розташування таких об’єктів визначає Генеральний план села, зміни до якого можуть бути внесені тільки через п’ять років. По селах Сомкова Долина та Соснова такі місця можуть бути визначені вже зараз, бо Генплани саме знаходяться у розробці. По Студениках Генпланом уже визначено місця, але вони не зовсім задовольняють депутатів. По селу Козлів таке місце уже відведено і воно в центрі села, хоча і є деякі нюанси. Врешті голова ОТГ Марія Олександрівна Лях підсумувала: «Передбачимо виділення коштів на виготовлення проектної документації по селу Переяславське, де можна внести зміни до Генплану, та селу Козлів, інші питання вирішуватимемо поступово»

Фото без опису
Особливу увагу викликала доповідь головного лікаря Вікторії Анатоліївни Курмешової про зміни до Програми підтримки та розвитку охорони здоров’я на території Студениківської сільської ради на 2019-2021 роки. До речі, у цьому році за кошти інфраструктурної субвенції передбачено придбання службового легкового автомобіля для медика нової амбулаторії. Також надійшов перший транш коштів підряднику, який будуватиме амбулаторію у селі Переяславське. Головний лікар повідомила, що до наступного року стоматолог у селі Соснова працюватиме так, як і працював: у вівторок та четвер. Надалі, швидше за все, за рішенням МОЗ стоматологію буде виведено за межі державної медичної допомоги та віднесено до косметології.
Депутати внесли зміни до рішення «Про затвердження програми відзначення державних, обласних, сільських та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед об’єднаною територіальною громадою с. Студеники, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2020 роки» та додали кошти на проведення свят.
Як і було передбачено раніше, кошти, отримані від депозиту вільних залишків, було передбачено на фінансування Програми «Турбота». Завдяки чому на одноразові допомоги громадянам за 2019 рік уже використано 940 тисяч, також мільйон гривень передбачено на 2020 рік.


Також підтримано затвердження Програми фінансової підтримки КП «Господар». Загалом вона передбачає на три роки виділення більше 15,5 мільйонів гривень. Серед найбільших витрат - придбання вантажо- пасажирського автомобіля, сміттєвоза, бульдозера і т.д.
Затверджено розроблення стратегічної екологічної оцінки проекту документу державного планування Планів зонування територій с. Сомкова Долина та с. Соснівка Внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку Студениківської сільської ради – об’єднаної територіальної громади на 2019р.. Затверджено перелік проектів із проектними заявками на проекти, які можуть реалізуватися за рахунок інфраструктурної субвенції» та кошторисну документацію на «Капітальний ремонт будинку культури по вул. Переяславська, 2, в с. Переяславське», та «Капітальний ремонт системи опалення Переяславського НВО «ЗЗСО І-ІІСТ. – ЗДО», «Капітальний ремонт сільської пожежної охорони в с. Студеники»
Депутати також підтримали Стратегію сталого розвитку Студениківської об’єднаної територіальної громади на 2019-2026 роки, остаточний варіант якої буде оприлюднений на сайті громади.
Для належного функціонування ЦНАПу було затверджено форму інформаційних та технологічних карток у відділі ЦНАП.
Депутатами затверджено Порядок доступу до публічної інформації у Студениківській сільській раді та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації; Порядок організації роботи зі зверненнями громадян та проведення особистого і виїзних прийомів громадян керівництвом сільської ради; розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитами на інформацію Студениківською сільською радою, та порядок відшкодування цих витрат; Положення про звітування сільського голови, заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, секретаря сільської ради та виконавчого комітету сільської ради, виконавчого комітету, відділів, управлінь та інших виконавчих органів сільської ради, голів постійних комісій та депутатів Студениківської сільської ради; Положення про проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування апарату Студениківської сільської ради та її виконавчих органів; Порядок щорічної оцінки виконання посадовими особами місцевого самоврядування, покладених на них завдань та обов’язків; Порядок організації та проведення громадських слухань на території населених пунктів Студениківської ОТГ; Порядок формування кадрового резерву в Студениківській сільській раді; Положення про порядок ведення договірної роботи в Студениківській сільській раді; Положення про обробку та захист персональних даних у Центрі надання адміністративних послуг Студениківської сільської ради.
Також рішенням сесії ухвалено організаційні заходи із затвердження (визначення змісту, опису та порядку використання) символіки Студениківської об’єднаної територіальної громади. Надано одноразову матеріальну допомогу окремим жителям громади. Розглянуто також цілий ряд земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь