ОСВІТА

Дата: 11.11.2019 13:21
Кількість переглядів: 329

ШКОЛА ІЗ ТЕПЛОМ


Вимушені канікули у освітньому закладі села Соснова завершилися, а попередні вихідні для в.о. директора Ольги Анатоліївни Литус були справді гарячими у прямому та переносному значенні. У суботу фірма постачальник газового котла проводила перший пробний пуск. За два дні роботи новий твердопаливний котел випробування пройшов і у понеділок йому було довірено справжню роботу, він обігрівав школу. Проконтролювати роботу приладу зібралися голова ОТГ Марія Олександрівна Лях, староста села Василь Микитович Очкур, багаторічний очільник школи Анатолій Вікторович Красуцький.


Сказати, що потреба у новому котлі «наболіла» - нічого не сказати. За попередній рік на опалення школи підрядною організацією «Укрспецтепло» витрачено стільки коштів, як на всі інші навчальні заклади разом взяті, і новий котел обійшовся у таку ж суму – 829 тисяч гривень.


Розмістили його у приміщенні шкільної котельні, яка чудово для цього підійшла. І хоча вона розташована на відстані від школи, але на зворотній трубі, уже на виході зі школи тільки на п’ять градусів менше. Паливо для котла, і дрова, і вугілля (31тонна) уже заготовлено. Оператор котельні каже, що підкидати вугілля треба через кожні чотири години. Обійшовши приміщення, тут-таки ухвалили рішення щодо перенесення вугілля у приміщення, щоб воно не мокло під дощем та снігом. Автоматику наладчики ще раз перевірять у вівторок та завершать утепляти труби. Трубопровід попередньо утеплений був у минулому році. Уже сьогодні перераховано кошти на резервний генератор (33, 5 тисяч гривень) аби на випадок відключення світла міг працювати насос.
«Тепер робочий день директора школи повинен починатися із котельні, бо треба, щоб дітям у школі було тепло і затишно. І хоча до встановлення котла ми мали немало проблем, зараз вони вже позаду»,- зауважила Марія Олександрівна.

Звичайно, що належної температури у школі ще немає,бо стіни не прогріті але діти щасливі і задоволені. Тепер школа може спокійно не тільки навчати діток, але і готуватися до ювілею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь