СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Дата: 04.12.2019 12:06
Кількість переглядів: 310

ДОБРОТОЮ ЗІГРІВАЮЧИ СЕРЦЯ
Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Фото без опису
3 грудня свято добра і милосердя для дітей з інвалідністю, які проживають на території Студениківської ОТГ, було проведено в Студениківському інклюзивно-ресурсному центрі.
У заході взяли участь діти з інвалідністю, діти, які отримують корекційні послуги в ІРЦ, батьки, педагогічні працівники закладів освіти ОТГ.

Фото без опису
З вітальним словом до всіх присутніх на заході звернулася голова Студениківської ОТГ Марія Лях. Вона відзначила, що громада створює умови для успішної соціалізації осіб з обмеженими можливостями в суспільство: у громаді придбано спеціалізований мікроавтобус для надання транспортних послуг особам із порушенням опорно-рухового апарату, своєчасно надаються всі послуги особам з обмеженими можливостями, в яких у них є потреба. Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, молоді і спорту, культури, туризму та соціального захисту населення Людмила Шевченко зазначила, що доброта – це уміння співчувати іншій людині, відгукуватися на її горе, яке може спіткати кожного з нас, це милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, це добре ставлення до всіх. Голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська наголосила на тому, що той хто робить добро – не повинен це афішувати. Бути добрим – це одна із прекрасних характеристик людини. І на даний час багато робиться доброго для людей з обмеженими можливостями, людей з інвалідністю.

Фото без опису
Обмежені можливості – це не вирок. Відомо багато людей, яких важкі хвороби не зламали, незважаючи на проблеми ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. Біографії відомих людей з обмеженими можливостями, які були презентовані на заході, є яскравим прикладом сили духу і безмежної віри в себе і власні можливості. Ці люди гідні величезного захоплення: незважаючи ні на що, вони змогли домогтися поставлених цілей і стати успішними.
Демонстрація відеороликів та мультфільмів ще раз доводила те, що доброта і милосердя – це крила, на яких тримається людство. Ми повинні ніколи не забувати про тих людей, яким потрібна допомога, бути уважнішими один до одного і приходити на допомогу. Ми всі готові змінити наш світ, так давайте ж нести світу добро і красу. Усвідомлення зробленого добра – це вже нагорода для людини. Просто робіть добро і ніколи не чекайте подяки!
На завершення зустрічі діти й батьки прийняли участь у «Веселій естафеті». Всі діти з інвалідністю отримали подарунки, присутні на заході пригощалися солодощами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь