МЕДИЦИНА

Дата: 17.12.2019 09:43
Кількість переглядів: 307

ДІАГНОСТИКА ПЛЮС ПРОФЕСІЙНІСТЬ ЛІКАРІВ

Фото без опису
Коментарі під попереднім дописом надихнули розповісти про недавні відвідини нашої Амбулаторії в Студениках.
« Одним із завдань громади бачу створення належної діагностичної бази та забезпечення інструментаріїв для надання всього комплексу медичних послуг», - так про оснащення медичних закладів говорить голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Фото без опису
Головний лікар громади показує голові принцип роботи нового аналізатора сечі. Це прилад, який призначений для проведення загального аналізу сечі. Він проводить аналіз матеріалу за десятьма параметрами, одночасно виконує тести на лейкоцити, ацетон, нітрити, уробіліноген, білірубін, білок, глюкозу, питому вагу, кров, рН, Багато захворювань можна виявити саме під час проведення таких лабораторних аналізів.
Припустимо, якщо аналіз сечі на аналізаторі показав наявність глюкози, то це може вказувати на діабет, захворювання нирок, порушення щитовидної залози. На порушення обміну глюкози в організмі може вказувати і наявність ацетонових тіл в аналізі.

Фото без опису
Білок в сечі аналізатор теж показує. У здорової людини білка в сечі немає взагалі. Якщо білок виявлений, то потрібні додаткові аналізи та обстеження на захворювання нирок, сечового міхура, сечовипускального каналу. Аналізатор виявляє вміст білірубіну в сечі. Якщо пацієнт здоровий, то вміст білірубіну незначний.
Як каже головний лікар громади Вікторія Анатоліївна Кормишева, подібного автоматизованого пристрою немає навіть у багатьох районних лікарнях, а головне, що все відбувається оперативно, а аналізи виводяться на принтер та зберігаються у пам’яті приладу. Тепер ми такий прилад маємо у себе у маленькій сільській Амбулаторії і він повинен працювати на кожного.
Ми зацікавлені у тому, щоб не чекаючи захворювання будь-який житель громади міг пройти профілактичне обстеження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь