МЕДИЦИНА

Дата: 04.01.2020 12:58
Кількість переглядів: 347

ЕЛЕКТРОННА МЕДИЧНА КАРТА. КРОК ПЕРШИЙ

Фото без опису
З 1 березня 2019 року в Україні в тестовому режимі запрацювала електронна медична картка в електронній системі охорони здоров’я.
Працювати з електронною медичною картою розпочали і сімейні лікарі медзакладів громади, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).
Передбачається, що електронна медкарта буде автоматично доступна у системі лікарю первинки для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація. На першому етапі вносити інформацію про візити пацієнтів до електронної медичної карти лікарі будуть в тестовому режимі.
Пацієнту не потрібно додатково реєструватися для цього, а от медичному персоналу володіти комп’ютером доведеться. Адже модернізація системи охорони здоров’я триває і все більше інструментів переходять в електронний формат. Наприклад, ліки за програмою «Доступні ліки» згодом можна буде отримати тільки за електронним рецептом.

Фото без опису
«Ми розуміємо, що кожна зміна в медичній системі буде супроводжуватися відповідним електронними інструментами. Минулого року ми здійснили підписання декларацій з лікарем в електронній системі охорони здоров’я. Так само у системі НСЗУ укладає договори та на основі електронних даних оплачує послуги закладам первинки. Отже, ми готові до наступного етапу змін — впровадження електронної медичної карти та електронного рецепту на «Доступні ліки». Мало того у 2019 році ми на ці потреби витратили майже сімдесят тисяч гривень», - говорить голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях. Як підтверджує головний лікар громади Вікторія Анатоліївна Курмешова, що наразі мало бути просто медиком, треба крокувати у ногу з часом і бути інформаційно грамотним, тому персонал працює у цьому напрямку. Зараз у електронні картки пацієнтів вносять персональні дані, але поступово картка ставатиме все повнішою, згодом паперові картки, у яких випадали листки і губилися аналізи відійдуть у минуле.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь