МЕДИЦИНА

Дата: 31.01.2020 10:18
Кількість переглядів: 365

СТУДЕНИКІВСЬКА ОТГ НА ПРИЙОМІ У ІНСТИТУТІ АМОСОВА
Двадцять мешканців громади, яким за показаннями лікаря необхідне ґрунтовне обстеження, мали змогу потрапити до професіоналів кардіологів. Транспортом їх забезпечила Студениківська громада. Фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова провели безкоштовне кардіологічне обстеження дітям та дорослим у дитячій поліклініці Комунального некомерційного підприємства "Яготинський центр первинної медико - санітарної допомоги" Яготинської районної ради.
Для проведення заходу директор Інституту Амосова, Василь Лазоришинець надав спеціальне діагностичне обладнання та направив найкращих фахівців відділення кардіології. Насамперед, лікарі оглянули та надали фахові рекомендації діткам. Всього обстеження пройшло п’ять дітей, решта – дорослі.
Це вже не перший приїзд провідного кардіологічного закладу, завдяки Віталію Яремі такі відвідини Яготинського та Переяславського районів стали традиційними.
«Після розмови із директором інституту ми отримали позитивне рішення на наше прохання про зустріч окремо зі спеціалістами громади, щоб можна було у повній мірі використати потенціал Інституту серця і у маленькій сільській громаді були доступні послуги таких видатних спеціалістів. З великою повагою ставлюся до послідовників Миколи Амосова, ще зі студентських років запам’ятала три його постулати для довгого життя: завжди бути в русі, висипатися і вставати зі столу голодним», - зазначає Марія Олександрівна Лях.
«Головне, що ми хочемо отримати від цієї співпраці - це можливість консультування фахівців через програму телемедицини, належне обладнання для цього у нас є. Це дозволить не тільки вчасно виявити, але і значно полегшити стан пацієнта, покращити якість життя та скоротити реабілітаційний період таких хворих, І якщо із дітьми ситуація біль-менш нормальна, то дорослі викликають тривогу: високий тиск провокує численні серцево-судинні захворювання, тому ми дуже зацікавлені у співпраці. Це перше пробне обстеження. Надалі ми ставимо завдання своїм лікарям сформувати базу пацієнтів, які потребують консультування цієї поважної установи, - додає головний лікар Студениківської ОТГ Вікторія Кормишева.
Прийом пацієнтів від інституту Амосова проводила бригада: дитячий та дорослий кардіохірурги, лікар УЗІ діагностики. Через місць спеціалісти пообіцяли приїхати знову. Окрім того, відбулася лекція для лікарів, а директор інституту зазначив, що вони перебувають у пілотному проекті за яким держава відшкодовуватиме вартість лікування дітей до 18 років, вагітним жінкам, учасникам АТО, безкоштовно в Інституті лікуватимуть невідкладні та екстрені стани.
Тут-таки у коридорі завдяки завбачливості Віталія Яреми, його помічники організували для дітей та батьків невеличке частування: всіх пригощали чаєм, цукерками з печивом.
Проходила обстеження серед інших і Олена Олексіївна Сухомлин із села Соснова, вірніше проходив Саша, виявилося, що усі побоювання марні і він цілком здоровий і дуже веселий малюк. І мама Олександра, і всі дорослі вдячні Віталію Яремі на спеціалістам інституту Амосова за можливість пройти обстеження. Нехай допомагає Бог лікарям і благодійникам, а всі діточки будуть здорові

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

+11

99

Охоплено людей

77

Engagements


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь