ЗВІТ ГОЛОВИ ОТГ МАРІЇ ЛЯХ

Дата: 14.02.2020 09:44
Кількість переглядів: 314

БЮДЖЕТНІ КОШТИ ВИКОРИСТОВУВАЛИСЬ РАЦІОНАЛЬНО
Як на невелике село Сомкову Долину поспілкуватися із головою Студениківської ОТГ, депутатами та керівником найбільшого бюджетоутворюючого підприємства громади «Ниви Переяславщини» зібралося немало людей.
Про виконання делегованих громадою обов’язків депутата розповіла Олена Іванівна Боліла, але справжню тривогу депутата викликали несанкціоновані сміттєзвалища, не дивлячись на те, що сміття щоп’ятниці збирає комунальне підприємство громади.
Звітуючись перед односельцями, староста села Тетяна Василівна Шатун розповіла про соціальну складову роботи. Зокрема, оформлено субсидії для 57 родин, оформлено соціальні допомоги. Проведено благоустрій села та огороджено кладовище у с. Соснівка, ремонтувалися дороги, проведено святкові заходи, ремонт бібліотеки, придбано костюми для народного колективу «Долинянка». Проведено заміну вікон та дверей у ФП, огороджено обеліск, встановлено дитячий майданчик у селі Соснівка, Поточний рік стане роком тепла, його планують забезпечити у адмінприміщенні старостинського округу, закладі культури, ФАПі, встановити камери відео спостереження у селі, придбати оргтехніку для клубу та бібліотеку, провести ремонт поштового відділення.
Хвилювали жителів питання облаштування водойм та вирубки лісу; поки він перебуває не у нашому віданні, уберегти ліс можна тільки звертаючись до правоохоронних органів. Як виявилося питання чи не загрожує жителям коронавірус, так як одне із підприємств з китайським капіталом, не актуальне, бо власники не виїжджали з України.
Звіт голови ОТГ буде у повному обсязі опублікований на сайті, головним же для людей наразі є соціальний захист, найбільшим недоліком нині є необізнаність людей, змінити ситуацію може функціонування ЦНАПу. «Бюджетні кошти використовувались раціонально, насамперед вирішувалися найважчі проблеми», - зазначила Марія Олександрівна Лях.
На запитання жителів також відповів директор Групи компаній Віталій Шакель: «Вітаю вас із дворічним ювілеєм і можу запевнити, що цей другий рік існування громади довів, що ініціатива Олександра Олексійовича Мостіпана зі створення громади, була правильна. У минулому році компанія сплатила до бюджету громади 35 мільйонів гривень і ми зобов’язуємось так само чесно працювати і у майбутньому». Керівник також відповів на ряд запитань жителів.
Присутні подякували колективу сільської ради за роботу.
По закінченню обговорення присутніх привітали два народні колективи: колектив «Долинянка» під керівництвом Ганни Старікової та колектив «Осіннє золото» під керівництвом Леоніда Мартиненка. Захоплення глядачів викликали обидва колективи. Різноманітний репертуар, дуети, тріо, солісти радували оригінальними творами. Артистам аплодували, не відпускали і навіть викликали на «біс».

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь