ЗВІТ ГОЛОВИ ОТГ МАРІЇ ЛЯХ с. СОСНОВА

Дата: 26.02.2020 17:23
Кількість переглядів: 537

ГРОМАДА СЕЛА СОСНОВА ВІДЧУВАЄ ПОКРАЩЕННЯ


Розпочався звіт депутатів, старости та голови Студениківської ОТГ у селі Соснова із обміну досвідом функціонування Овруцької ОТГ, яка на 67 сіл і місто має бюджет 127 мільйонів, це вдвічі більше, ніж на Студениківську ОТГ із п’ятьма селами. Це таке контрастне порівняння для усвідомлення ситуації, у якій ми живемо.
Зі звітом виступили депутати від села Соснова Микола Петрович Дейнега, Анатолій Вікторович Красуцький, які розповіли про свою депутатську роботу, вони обидва є головами депутатських комісій. «Громада села Соснова відчуває покращення, але треба подумати про максимальну участь кожного у покращенні життя всіх», - зазначив Микола Петрович.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.
Зі звітом про виконану роботу виступив Василь Микитович Очкур. «За всіма підходами ми бачимо, що багато питань у селі вирішено завдяки існуванню громади. Головне питання, яке нас турбує, - це демографічна ситуація. Наразі успішно працює школа у селі, де навчається 81 дитина, у цьому році ми реконструювали опалення і забезпечили школу новим твердопаливним котлом та електрогенератором. Працює Амбулаторія, але надзвичайно гострою є потреба у сімейному лікареві і ми працюємо у цьому напрямку. У 2019 році зробили капітальний ремонт приміщення медичного закладу. Ми облагородили територію прилеглу до будинку культури, церкви, продовжуємо облаштовувати парк у центрі села, значну допомогу у цьому надає місцеве господарство. За рік значно покращилася інфраструктура села. Облаштували, висипали вулицю Космонавтів, Перемоги, зробили асфальтове покриття вулиці Садова вартістю 617 тисяч гривень Регулярно вивозиться сміття, ліквідуються стихійні сміттєзвалища, але щоразу з’являються нові, і їх створюють не приїжджі, а наші люди, тому від кожного із нас залежить затишок і порядок у селі.
Почистили і поглибили колодязі, облаштували арку біля приміщення сільської ради, зробили косметичний ремонт ритуального приміщення на кладовищі, силами КП «Господар» проводились роботи із коронування дерев та обкошування узбіччя доріг.
У планах облаштування санвузла у приміщенні Амбулаторії, плануємо заасфальтувати вулиці Перемоги і Новоселицьку.
Головні питання жителів стосувалися впорядкування території кладовища, облаштування водойми для риболовлі, засипання вибоїн на ґрунтових дорогах.
Керівник ПП «Соснова» Юрій Іванович Павлушко розповів про роботу агропідприємства у минулому році, про низький вміст вологи в ґрунті та зниження урожайності зернових. У цьому році ситуація ще гірша, але господарство готове до виходу в поле.
Серед проблем голова господарства відзначив якість спиртних виробів, які продаються у торгівельних закладах та пообіцяв в разі необхідності підтримати роботу у селі стоматолога, а головним завданням вважає пошуки лікаря та функціонування банкомату у селі.
Зі звітом про роботу виступила голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях. Звіт голови буде оприлюднений на сайті громади.
Завершив зібрання виступ новоствореного вокального ансамблю «Любисток», який полонив глядачів співочими талантами та був гаряче підтриманий односельцями. Оплесками зустріли також і хореографічний колектив села «Пульс» із гімнастично – танцювальними композиціями. Далі сцена перейшла у володіння сусідів із села Переяславське. Хореографічний колектив «Барвінок» та народний самодіяльний колектив «Переяславка» ще довго не відпускали задоволені глядачі.

 

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.

Світлина від Студениківська об'єднана територіальна громада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь