УВАГА! КАРАНТИН!

Дата: 12.03.2020 11:56
Кількість переглядів: 464

КОРОНАВІРУС: В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДИЛИ ОБМЕЖЕННЯ, У СТУДЕНИКІВСЬКІЙ ОТГ ТЕЖ ОГОЛОСИЛИ 3-ТИЖНЕВИЙ КАРАНТИН

Фото без опису
Кабмін 11 березня ухвалив рішення запровадити карантин у навчальних закладах по всій Україні на три тижні. Також уряд обмежив проведення масових заходів, у яких планується понад 200 учасників. Але заходи державної необхідності (наприклад засідання парламенту) вирішили не скасовувати. Спортивні заходи в Україні можуть проводитися без глядачів, якщо дозволять міжнародні організації.
Уряд на закритому засіданні 11 березня ухвалив рішення виділити 100 мільйонів гривень на придбання засобів індивідуального захисту. Кабмін заборонив до 1 червня експорт товарів протиепідеміологічного призначення та вирішив закупити інфрачервоне обладнання для скринінгу в аеропорту "Бориспіль".
За кілька годин до урядового рішення карантин у столиці запровадила влада Києва. Для учнів і студентів увели дистанційне навчання. Запроваджено карантин і на проведення масових заходів у столиці. Та це обмеження стосуватимуться заходів лише у закритих приміщеннях.
У столиці планується закрити розважальні центри та кінотеатри. Від 12 березня у кожному торговому центрі будуть працювати бригади, які виявлятимуть хворих візуально, наприклад, за кашлем. У випадках підвищеної температури рекомендуватимуть звернутися до лікаря. Через карантин перенесли і проведення у Києві пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Пробне ЗНО з української мови і літератури мало б відбутися 21 березня, а з усіх інших предметів - 28 березня. Їх планують провести аж у квітні.
Ще раніше, на початку березня, рішення про карантин ухвалила влада Чернівців, оскільки коронавірус підтвердився у жителя цього міста після поїздки в Італію. Наразі це єдиний офіційний випадок захворювання на коронавірус в Україні. У Чернівцях вирішили закрити школи, дитсадки та виші. Діти лишаються вдома від 4 березня.

Фото без опису
Вчора члени виконкому Студениківської ОТГ обговорили ситуацію у громаді. Сьогодні голова ОТГ Марія Лях моніторила ситуацію щодо наявності засобів дезінфекції у медичних закладах громади. Відповідно до інформації головного лікаря ОТГ Вікторії Кормишевої епідпоріг сезонних захворювань у громаді не перейдено. Наявних засобів дезінфекції у всіх медичних закладах громади вистачить ще на місяць. Наразі ведуться перемовини щодо поповнення засобів із центральними органами охорони здоров’я області. Медичні заклади працюють у звичному режимі за відповідним протоколом, жодних причин для паніки чи неконтрольованої ситуації немає. Моніторинг щодо ситуації у громаді буде проводитись щоденно.
Зустрілася Марія Олександрівна також із педколективом опорного закладу громади. На час карантину школи повинні організувати дистанційне навчання. У навчальних та дошкільних закладах Студениківської ОТГ карантин встановили з 12 березня по 3 квітня.
У зв’язку з обмежувальним заходами, очевидно, перенесуть і пробне ЗНО.
Також у Студениківській ОТГ обмежуються проведення масових заходів.
Сьогодні голова Студениківської ОТГ видала розпорядження «Про запобігання поширенню на території Студениківської об’єднаної територіальної громади коронавірусу CОVІD - 19». Із текстом документу можете ознайомитись нижче.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь