УВАГА! КАРАНТИН!

Дата: 12.03.2020 11:56
Кількість переглядів: 403

КОРОНАВІРУС: В УКРАЇНІ ЗАПРОВАДИЛИ ОБМЕЖЕННЯ, У СТУДЕНИКІВСЬКІЙ ОТГ ТЕЖ ОГОЛОСИЛИ 3-ТИЖНЕВИЙ КАРАНТИН

Фото без опису
Кабмін 11 березня ухвалив рішення запровадити карантин у навчальних закладах по всій Україні на три тижні. Також уряд обмежив проведення масових заходів, у яких планується понад 200 учасників. Але заходи державної необхідності (наприклад засідання парламенту) вирішили не скасовувати. Спортивні заходи в Україні можуть проводитися без глядачів, якщо дозволять міжнародні організації.
Уряд на закритому засіданні 11 березня ухвалив рішення виділити 100 мільйонів гривень на придбання засобів індивідуального захисту. Кабмін заборонив до 1 червня експорт товарів протиепідеміологічного призначення та вирішив закупити інфрачервоне обладнання для скринінгу в аеропорту "Бориспіль".
За кілька годин до урядового рішення карантин у столиці запровадила влада Києва. Для учнів і студентів увели дистанційне навчання. Запроваджено карантин і на проведення масових заходів у столиці. Та це обмеження стосуватимуться заходів лише у закритих приміщеннях.
У столиці планується закрити розважальні центри та кінотеатри. Від 12 березня у кожному торговому центрі будуть працювати бригади, які виявлятимуть хворих візуально, наприклад, за кашлем. У випадках підвищеної температури рекомендуватимуть звернутися до лікаря. Через карантин перенесли і проведення у Києві пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Пробне ЗНО з української мови і літератури мало б відбутися 21 березня, а з усіх інших предметів - 28 березня. Їх планують провести аж у квітні.
Ще раніше, на початку березня, рішення про карантин ухвалила влада Чернівців, оскільки коронавірус підтвердився у жителя цього міста після поїздки в Італію. Наразі це єдиний офіційний випадок захворювання на коронавірус в Україні. У Чернівцях вирішили закрити школи, дитсадки та виші. Діти лишаються вдома від 4 березня.

Фото без опису
Вчора члени виконкому Студениківської ОТГ обговорили ситуацію у громаді. Сьогодні голова ОТГ Марія Лях моніторила ситуацію щодо наявності засобів дезінфекції у медичних закладах громади. Відповідно до інформації головного лікаря ОТГ Вікторії Кормишевої епідпоріг сезонних захворювань у громаді не перейдено. Наявних засобів дезінфекції у всіх медичних закладах громади вистачить ще на місяць. Наразі ведуться перемовини щодо поповнення засобів із центральними органами охорони здоров’я області. Медичні заклади працюють у звичному режимі за відповідним протоколом, жодних причин для паніки чи неконтрольованої ситуації немає. Моніторинг щодо ситуації у громаді буде проводитись щоденно.
Зустрілася Марія Олександрівна також із педколективом опорного закладу громади. На час карантину школи повинні організувати дистанційне навчання. У навчальних та дошкільних закладах Студениківської ОТГ карантин встановили з 12 березня по 3 квітня.
У зв’язку з обмежувальним заходами, очевидно, перенесуть і пробне ЗНО.
Також у Студениківській ОТГ обмежуються проведення масових заходів.
Сьогодні голова Студениківської ОТГ видала розпорядження «Про запобігання поширенню на території Студениківської об’єднаної територіальної громади коронавірусу CОVІD - 19». Із текстом документу можете ознайомитись нижче.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь