УВАГА! КАРАНТИН!

Дата: 31.03.2020 09:16
Кількість переглядів: 301

ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА, ЩОБ МИ МОГЛИ ДЛЯ ВАС ПРАЦЮВАТИ
Щоденні зустрічі голови Студениківської ОТГ Марії Лях та головного лікаря Вікторії Кормишевої присвячені головному питанню: як змусити людей залишатися вдома.


«Наразі важливішого питання, ніж подбати про здоров’я своєї родини, немає! І кожен із нас повинен зрозуміти, що найперший лікар і оберіг, і найперший кордон хворобі – це ми самі. Особливо просимо дотримуватись заходів гігієни тих, хто наразі працює і контактує з великою кількістю людей. Мийте руки, носіть захисні маски і рукавички, дотримуйтесь соціальної дистанції. Бережіть себе!», - просить жителів голова громади Марія Лях.


Як зазначає голова громади, сьогодні вкрай важливо забезпечити захищеність медичних працівників, ми повинні подбати про медиків, щоб вони могли подбати про нас. Саме тому на наше прохання Група компаній «Нива Переяславщини» здійснює щоденну дезінфекцію найбільш відвідуваних приміщень: Пункту базування екстреної медичної допомоги, Амбулаторії, Центру надання адміністративних послуг, поштового відділення і т.д. Головне, що усі дезрозчини, апаратуру та спеціально оснащений і навчений персонал забезпечує компанія. Щоденно станом справ у громаді цікавиться засновник компанії Олександр Олексійович Мостіпан, за будь-якої потреби компанія готова підставити своє плече. Наразі медичні заклади забезпечені масками, отримали також експрес-тести для виявлення коронавірусу.


«Є два види тестів для діагностики COVID-19: тест-системи та експрес-тести.
Перші використовують лише у лабораторіях. Забір матеріалу в людини береться з носа.
Експрес-тести можуть проводити будь-які лікарні. Для цього у людини забирають капілярну або венозну кров. Цей тест виявляє наявність антитіл на вірус. Наразі ми отримали саме такі тести. Роблять їх тим, у кого є симптоми та показання: виявлена підвищена температура та є підозра на коронавірусну хворобу. Найдоцільніше це робити на п’ятий-сьомий день хвороби. Тест також покаже, якщо людина вже перехворіла на цей вірус у легкій формі і навіть не знала про це. Все здійснюється одноразовими інструментами, які додаються до тесту. Крапельку крові наносимо на спеціальну смужку і чекаємо 15 хвилин. Тест простий, але і недоліки в нього є, тому у разі позитивного результату експрес-тесту проводять додаткові обстеження для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту (полімеразної ланцюгової реакції). Він працює з ДНК. Але всього цього нам не буде потрібно, якщо ви залишитесь вдома. Розумію, як це складно, особливо коли вдома діти, але це треба зробити, щоб бути здоровим! Бережіть себе, поки ми на роботі бережемо ваше здоров’я», - підсумовує Вікторія Кормишева, головний лікар громади.
І обов’язково будьте на позитиві!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь