ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ОТГ МАРІЇ ЛЯХ

Дата: 21.04.2020 09:34
Кількість переглядів: 391

Шановні земляки!

Фото без опису
Щиро вдячна за те, що Великодні свята пройшли у нас організовано, без порушення вимог карантину та із максимальною увагою до кожного. Дякую старостам сіл за належну підготовку, священнослужителям за розуміння, а жителям за підтримку. Переконана, що наші спільні зусилля допоможуть нам впоратися із цим невидимим лихом.
Водночас, громаду чекає ще одне із традиційних українських свят – поминальні дні. Розумію, що обов’язок пам’ятати про своїх близьких та рідних є священним для кожного жителя, але переконана, що любов та пошана до померлих родичів не вимірюється кількістю випитого та з’їденого біля могил під час поминальних свят. Думаю, що всі, хто спостерігає за нами із небес, ніяк не хотіли б, щоб ми, ризикуючи своїм життям, відбували панахиди за померлими у великих натовпах людей на кладовищах. Померлі, є нашими ангелами – охоронцями і воліють нас бачити щасливими і здоровими, тому жодної потреби нехтувати заходами безпеки та у поминальні дні відвідувати могили, немає.
Сьогодні перед усіма державами світу стоять виклики, неповага до яких здатна вплинути не тільки на окремі родини, але і на держави та континенти. Зараз нехтування безпековими заходами здатне принести незліченні людські жертви. Жодне свято, традиція чи звичка не вартують жодної сльозинки, жодного хворого чи, тим паче, померлого, тому у поминальні дні, будь ласка, залишайтеся вдома.
Вшанувати пам’ять близьких людей можна пізніше, коли мине небезпека інфікування коронавірусом. Мною підписано розпорядження про введення на території Студениківської ОТГ додаткових обмежувальних заходів на період поминальних днів. Зокрема, заборонено доступ громадян до кладовищ на території усіх сіл громади, окрім здійснення обрядів поховання.
Заборона запроваджуються до скасування карантину або пом’якшення обмежувальних заходів.
Доля поклала на кожного із нас велику відповідальність не тільки за власне життя, але і за дітей, батьків, друзів. І це не тільки особиста відповідальність кожного, це ще і наша спільна колективна відповідальність за тих, хто поруч.
Задля збереження життя і здоров’я давайте пом’янемо наших рідних вдома молитвою перед іконами, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих.
З повагою голова Студениківської ОТГ Марія Лях

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь