СЕСІЯ

Дата: 05.06.2020 13:49
Кількість переглядів: 437

ДЕПУТАТИ ПІДТРИМАЛИ МЕДИЦИНУ ТА ЗАТВЕРДИЛИ ГЕНЕРАЛЬНІ ПЛАНИ СІЛ

Фото без опису
На черговій 47 сесії депутати Студениківської ОТГ розглянули цілий ряд питань, що стосувалися діяльності комунального некомерційного підприємства «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» Переяслав-Хмельницької районної ради, сільських рад Переяслав-Хмельницького району, Переяславської міської ради за 2019 рік. Студениківська ОТГ є одним із співвласників лікарні, тому така процедура обов’язкова. Зокрема, затвердили звіт про виконання фінансового плану та діяльності; надання дозволу комунальному некомерційному підприємству на передачу в оренду частини майнового комплексу та встановлення пільгових орендних ставок; затвердили фінансовий план установи на 2020 рік; звіт про роботу за І квартал 2020 року. Доповідала директор підприємства Кузьменчук Лариса Василівна, яка відзначила, що Студениківська ОТГ є однією із громад, яка виділила найбільше коштів на утримання лікарні, пропорційно від кількості населення. У планах лікарні придбання апарату ЕКМО (система штучного кровообігу), КТ комп’ютерної томографії), УЗД (ультразвукового дослідження), реконструкція приймального відділення. Директор розповіла про ситуацію із коронавірусом, наразі 8 хворих, 15 осіб очікують результатів тестів. Також зазначено, що при зверненні до лікарні через сімейного лікаря – відвідування є безкоштовним (його оплачує Національна служба здоров’я), якщо ж звернення із особистої ініціативи - потрібно оплатити його через касу.

Фото без опису
Потім до присутніх звернувся власник Групи компаній «Нива Переяславщини» Олександр Мостіпан. Він розповів про діяльність компанії із підтримки лікарів та лікарень в період пандемії. Зокрема, надано допомогу Яготинській лікарні на ремонти та придбання апаратів ШВЛ в сумі 1,5 мільйона гривень та впродовж трьох місяців регулярно надаються продукти харчування одиноким людям, що перебувають на обслуговуванні у соцпрацівників та матеріальне заохочення лікарям та медсестрам. Засновник компанії подякував лікарям громади за самовіддану працю та вручив допомогу. Розповів про заходи компанії щодо захисту працівників у період пандемії. «Ми домовились із директором Переяславської лікарні, що в разі необхідності «Нива Переяславщини» готова прийти на допомогу. На кінець цього року Група компаній сплатить до бюджету громади сумарно 95 мільйонів 138 тисяч. Я був перший за створення громади, бо податки мають працювати на користь громади і кожного жителя. Наші плани із розвитку підприємства дадуть ще 12 мільйонів до бюджету, і приєднання нових сіл до громади дасть новий поштовх її розвитку. Я довіряю голові громади – Марії Олександрівні, старостам і депутатам, і з такою командою можна сміливо йти вперед, в тому числі і на майбутні вибори восени. Водночас з тими, хто намагається використати бюджетні кошти на власну користь, – нам не по дорозі», - зазначив Олександр Олексійович. Також Олександр Мостіпан готовий оселитися в Студениках, якщо депутати виділять земельну ділянку, з тим, щоб його особисті податки, а це близько 8-10 мільйонів сплачувались до громади. Також він запропонував виставити на аукціон рекреаційну зону поруч зі Студениками, з умовою, щоб переможець вичистив іншу територію - територію «Білого озера» для загального користування. «Нива Переяславщини» готова взяти участь у такому аукціоні. Депутати схвально відгукнулися на пропозицію. Голова Студениківської ОТГ подякувала найбільшому бюджетоутворюючому підприємству за вклад у розвиток громади.
Потім перейшли до обговорення питань поточного життя громади.

Фото без опису
Депутати затвердили звіт про виконання сільського бюджету за І квартал 2020 року та внесли зміни до бюджету, про що доповіла Крюкова Т.І. – начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності. До бюджету надійшло більше 17 мільйонів гривень (власних надходжень майже 13 мільйонів, перевиконання бюджету 125%, або 2, 6 мільйона). Детальніше можна ознайомитись на сайті громади.
Депутати відмінили рішення «Про укладання договору суперфіцію на земельну ділянку за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Переяславське, вул. Привокзальна, 5-а» у зв’язку зі зняттям із обласного фінансування проекту будівництва стадіону у селі Переяславське через брак коштів у бюджеті. Питання буде розглядатися окремо.
Ставки та пільги із сплати земельного податку, ставки та пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки транспортного податку, ставки єдиного податку, ставки туристичного збору на 2021 рік ухвалено на рівні поточного року.
Внесено зміни до Програми підтримки та розвитку охорони здоров’я на території Студениківської сільської ради на 2019-2021 роки та передбачено кошти для страхування життя медичних працівників громади .
Затверджено Програму «Поліцейський офіцер громади» Студениківської сільської ради на 2020-2022 роки.
Внесення зміни до Положення про тендерний комітет Студениківської сільської ради.
Депутати підтримали дострокове розірвання Договору оренди індивідуально визначеного (нерухомого) майна, що знаходиться у комунальній власності у приміщенні Будинку культури села Студеники, де планується збудувакотельню для опалення закладу культури.
Також ухвалено рішення про виплату матеріальної допомоги на лікування окремим категоріям громадян.
Також затверджено Генеральні плани сіл Сомкова Долина та Соснівка, якими дещо збільшено площу населених пунктів.
Розглянуто також 49 земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь