ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 17.06.2020 16:12
Кількість переглядів: 264

ВКЛОНЯЄМОСЬ ПАМ’ЯТІ


Напередодні Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, який в Україні відзначається 22 червня, у Сомковій Долині ведеться підготовка до особливої події. З ініціативи місцевого краєзнавця, ентузіаста, хранителя історії Михайла Івановича Шатуна буде встановлено стелу пам’яті землякам, які повернулися із війни живими і спочили уже у мирний час.


Ідея створити такий пам’ятний знак з’явилася у Михайла Івановича ще у 2015 році, бо побачив його у селі Ульянівка. Тоді ж почали збирати матеріал про земляків. «Хотілося, щоб прізвища були повними, із іменами та по батькові, щоб діти чи онуки могли прийти та вклонитися пам’яті свого роду. Кошти збирали всім миром. Зараз бетонуємо основу, це шестигранник на високих «ногах», де і будуть розміщені гранітні плити із написами. Наразі кипить робота, щоб все завершити до неділі. На 12.00 у неділю чекаємо невеличке коло найближчих родичів, звичайно, із збереженням дистанції та карантину», - зазначає Михайло Іванович.
Чоловіки вирівнюють каркас, заливають бетон, утрамбовують, щоб стела стояла надійно, бо із шести сторін до неї ще кріпитимуть гранітні плити.


Поруч працівники бюджетної сфери на чолі зі старостою села Тетяною Василівною Шатун фарбують огорожу у зелено – білий колір. Всі прибирають село до Дня вшанування пам’яті земляків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь