ІНФРАСТРУКТУРА

Дата: 24.06.2020 14:52
Кількість переглядів: 360

МАЙЖЕ КАЗКОВА ІСТОРІЯ ПРО ЦІЛЮЩУ ВОДУ

Фото без опису
«Стратегічна мета громади – покращення життя мешканців та надання якісних послуг нині втілюється через облаштування бювету із питною водою у селі Козлів. Цього разу уже жодних сумнівів у тому, чи все нам вдасться, не було, бо маємо позитивний досвід села Переяславське. Якщо відразу після встановлення жителі ще нарікали, що вода мутна, то з часом, зі збільшенням водозабору, ця проблема зникла. Нині маємо виключно гарні відгуки. Вода смачна, м’яка, без домішків солей заліза. Словом, ми досягли того, до чого прагнули.
Але у селі Козлів ситуація виявилася складнішою. По-перше, тут відсутнє централізоване водопостачання, а по-друге, водоносні горизонти пролягають значно глибше. Тому зараз підрядна організація працює над цим питанням», - зазначає голова Студениківської ОТГ Марія Олександрівна Лях.

Фото без опису
Як кажуть виконавці робіт, знайти воду з оптимально збалансованим мінеральним складом і приємним смаком не так просто. Тому фахівці компанії «Дніпробурсервіс» витратили значний час поки знайшли джерело корисної та смачної води. Відповідно до гідрогеологічних досліджень Сеноманський водоносний горизонт у цьому регіоні вимивається, довелося бурити свердловину значно глибшу, ніж попередня, її глибина 300 метрів. Це буде вода Юрського періоду. Ця вода накопичилася у шарах землі близько трьох тисяч років тому, коли ані в ґрунті, ані в дощовій волозі не було й сліду побічних продуктів техногенної цивілізації. І, немов передбачаючи майбутню екологічну катастрофу, природа дбайливо зберегла унікальну воду, створивши геологічний бар’єр із непроникних шарів Юрського періоду. Саме такий бар’єр, важкий для проходження буром, розташований на території села Козлів, тому довелося навіть залучати особливо потужну спеціалізовану техніку, що буває для такого роду робіт рідко, тому проходять не більше 15 метрів за добу зі спеціальною надміцною насадкою. Зате вода буде справді цілющою.

Фото без опису
Роботи ведуться вже тиждень, але про закінчення ще не йдеться. Паралельно зводять альтанку, ідентичну тій, яка у селі Переяславське. Про всі подальші події будемо вас інформувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь